Vrijwilligersinitiatief Nestor opgesplitst in drie werkingen

Lieve Castryck (schepen Lo-Reninge), Karolien Aventure (schepen Alveringem), Rebecca Vandemaele (coördinator Poperinge), Marie Descamps (coördinator Lo-Reninge en Alveringem) Stefanie De Clerck (coördinator Heuvelland-Mesen), Melissa Mestdagh (stagiair), Gerda Goubeir (schepen Vleteren), Griet Defever en Fatinah Abdeillah (administratief medewerkers) klinken op de samenwerking. © RVL
Redactie KW

De nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van Nestor op dinsdag 21 januari zag er dit jaar net iets anders uit. Het was immers ook een geboortereceptie voor de nieuwe Nestor Plus.

De vroegere Nestor-samenwerking tussen zes gemeenten is verleden tijd. Wat in november 2002 begon als een schuchter intergemeentelijk samenwerkingsverband, groeide uit tot een ‘gegeven’ in de streek. Meer dan 15 jaar later werken er bijna 300 vrijwilligers mee en op jaarbasis werden ongeveer 8.000 opdrachten uitgevoerd.

“Maar vanaf nu scheiden de wegen”, zegt schepen van Sociale Zaken Gerda Goubeir. “Het was aanvankelijk even schrikken toen dit op ons afkwam, maar al snel werden de koppen bij elkaar gestoken en de handen in elkaar geslagen om dit prachtig, sociaal initiatief verder te zetten. Op zich verandert er niet veel voor de vrijwilligers en de ‘klanten’ van Nestor. Alleen administratief was het een hele karwei om alles in de plooi te krijgen. Het is dus nu zo, dat we drie aparte Nestor-werkingen hebben: Nestor Poperinge, die alleen nog voor Poperinge werkt, Nestor Heuvelland en Nestor Plus, een samenwerking tussen Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren. Alle drie blijven we dezelfde belangen behartigen: van klusjes en boodschappen doen, tot gezelschap houden en verjaardagsbezoekjes brengen.”

Onmisbaar

De schepen dankte de vele vrijwilligers. “Vrijwilligers zijn onmisbaar en zullen dat, ondanks alle veranderingen, modernisering en digitalisering, ook altijd zijn. Ik doe mijn petje af voor jullie allemaal”, besloot Gerda. Daarna werd, samen met de 140 aanwezige vrijwilligers, geklonken op het nieuwe jaar en op de geboorte van de ‘drieling’. (RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier