Vrijwilligersfeest Parochiale Eenheid Assebroek verwelkomt 144 vrijwilligers

© SR
Redactie KW

In het Ontmoetingscentrum in de Bossuytlaan werd zaterdagavond het vrijwilligersfeest gehouden van de Parochiale Eenheid Sint-Trudo Assebroek. De eenheid bestaat uit vijf parochies met Ver Assebroek, Sint-Katarina, Sint-Kristoffel, Maria Assumpta en Steenbrugge.

Voor hun feest in het kader van de week van de vrijwilliger mochten ze 144 vrijwilligers aan tafel verwelkomen. Ze doen tal van taken in de verschillende parochies. Coördinator Rob De Waepenaere dankte de vele vrijwilligers voor hun blijvende inzet voor de kerk en de parochie. Hij wees op het belang van de vrijwilligers die meer en meer taken van de pastoor en hulppastoor van vroeger overnemen.

Ze zijn steeds met minder, zodat de vrijwilligers belangrijk zijn. Ze helpen bij de misvieringen, het klaarzetten van de kerk, de communies, maar ook de afwas na een ontmoetingsmoment. De vrijwilligers hebben ook oog voor mensen op de parochie die nood hebben aan een gesprek of een bezoek. De Parochiale Eenheid Sint-Trudo Assebroek heeft in totaal 250 vrijwilligers.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier