Vrijwilligers leren volwassenen fietsen in Brugge

De Brugse burgemeester overhandigde de diploma's. © PM
Redactie KW

Twee maal per jaar kan je bij de stedelijke Diversiteitsdienst in Brugge leren fietsen. Voor sommige volwassenen is dit helemaal nieuw, anderen hebben sinds hun kindertijd niet meer gefietst. De cursisten die dankzij deze opleiding vertrouwd geraakten met de fiets kregen hun diploma uit handen van burgemeester Dirk de Fauw.

De Diversiteitsdienst werkt voor dit project samen met Vorming Plus, vrouwenvereniging VIVA SVV en Buurtsport. Maar het zijn vooral de vrijwilligers die samen met de cursisten aan de slag gaan die de opleiding dragen. “De lessenreeks was ook dit najaar weer volzet“, vertelt Karl Duc, algemeen coördinator van Vorming Plus, “Al zien bij elke cursus altijd wel een paar mensen zich genoodzaakt om de opleiding vroegtijdig stop te zetten. Niet zelden is dat omdat zij in de loop van de cursus werk vonden en daarom de fietsopleiding niet meer te combineren blijkt met hun werkuren.”

Eén van de vrijwilligers die instaan voor de fietslessen is Rula Al-Behadili. Als Iraaks vluchtelinge kwam zij drie jaar geleden in Brugge wonen. “Na de fietsopleiding die ik bij de Diversiteitsdienst volgde kreeg ik voor het eerst sinds mijn kindertijd weer de kans om te fietsen. Waarna ik meteen besloot, mij als vrijwilliger in te zetten!”, vertelt Rula, “Bij mijn eerste lessenreeks kreeg ik trouwens de kans om mijn eigen zoon Hasan vertrouwd te maken met het fietsen!”

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier