Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentra in Menen en Wevelgem

In Wevelgem kan je naar de Porseleinhallen om je te laten vaccineren.©wilfried Ossieur WO
In Wevelgem kan je naar de Porseleinhallen om je te laten vaccineren.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

In Menen wordt de zaal Park Ter Walle klaar gemaakt om vanaf 1 maart te kunnen opstarten als vaccinatiecentrum. Zo kan men het vaccineren voor inwoners van Menen en Wervik opstarten. Wevelgem doet het ook voor haar inwoners, zij het in de Porseleinhallen.

Voor de uitbouw van die vaccinatiecentra doen Menen, Wevelgem en Wervik een warme oproep naar vrijwilligers. Helpen als vrijwilliger kan op verschillende manieren. Als chauffeur bijvoorbeeld, maar ook als steward, onthaalmedewerker, logistiek personeel (bvb. schoonmaak) of om als medische zorgverstrekkers te helpen.

Ben je voor één van deze zaken kandidaat in Menen en Wervik, vul dan je contactgegevens in op www.menen.be/vaccinatiecentrum, of bel naar 056 269 280. Wie in Wevelgem woont, kan terecht op www.wevelgem.be/vaccinatiecentrum of op 056 435 506. De bevoegde diensten contacteren je achteraf.

Meer duidelijkheid

In Menen en Wevelgem is men volop bezig met de voorbereidingen voor het inrichten en organiseren van beide vaccinatiecentra. “De komende dagen en weken krijgen alle inwoners meer duidelijkheid over hoe alles zal verlopen. We hopen alvast dat onze inwoners zich massaal laten vaccineren en zo zichzelf en hun omgeving beschermen. Of zoals de slogan van de Vlaamse overheid het zegt: je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks weer starten kan”, zeggen de burgemeesters van Menen, Wevelgem en Wervik in koor. (WO)