Vrijwilligers breien muts voor kip bij oerei Palingbeek

De kip waakt nog altijd over het ei en krijgt nu een warme muts om de winter te overbruggen. © TP
Redactie KW

De kip bij het oerei van De Palingbeek wordt nog altijd goed onderhouden en krijgt nu zelfs een nieuwe muts voor de winter.

Enkele maanden geleden piepte plots een grote kip vanachter de haag bij het oerei van ComingWorldRememberMe op provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke. De kip waakt nog altijd over het ei en krijgt nu een warme muts om de winter te overbruggen. “Een tiental vrijwilligers hebben de muts gedurende anderhalve maand gebreid”, vertelt medewerkster Lieve Arnauts (67). “We kwamen ter plaatse om de kip op te meten en de grootte van de muts te bepalen. De muts is vooraan slechts 30 cm hoog, omdat ze boven de ogen moet blijven. Achteraan is ze 1 meter hoog. Vooral de achterkant en zijkanten zijn dus goed verwarmd. Aangezien deze kip niet naar binnen kan, moeten we ervoor zorgen dat ze het niet te koud krijgt. Het idee voor dit ludiek initiatief komt van Jan Miermans van lokaal dienstencentrum ‘t Hofland.”

Marlies Boink en Hugh Shipman hadden de kip gemaakt op hun domein, dat grenst aan de landartinstallatie. De kip was bedoeld als ludieke aanvulling op het kunstwerk. Het dier staat op een sokkel en is gemaakt uit kippengaas, papier-maché en tegellijm. “We verwelkomen de muts van deze breiclub”, zegt Marlies. “Het gaat goed met onze kip. Toen het heel warm was in de zomer, vertoonde ze enkele scheurtjes. Die hebben we ondertussen dichtgeplamuurd en de kip kreeg een nieuw laagje verf. Met deze muts is ze nu klaar om de winter in te gaan. We vinden het belangrijk om het uiterlijk van de kip goed te onderhouden, want er komen veel mensen met kinderen kijken. Ik ben blij dat de mensen het leuk vinden.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier