Vrijwilligers bieden alternatief voor seniorenfeest in Lendelede

Medewerkers van wzc Aksent en de interimdirecteur Jeroen Trybou kregen 68 goodiebags om uit te delen aan hun 80-plussers. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Medewerkers van wzc Aksent en de interimdirecteur Jeroen Trybou kregen 68 goodiebags om uit te delen aan hun 80-plussers. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Omdat er door de coronapandemie geen seniorenfeest kon plaatsgrijpen tijdens de seniorenweek, wilden de gemeente en het Sociaal Thuis de 80-plussers toch een hart onder de riem steken in deze moeilijke dagen. Dat gebeurt met een goodiebag.

“Omdat er in de seniorenweek, traditioneel de derde week van november, geen seniorenfeest kon plaatsgrijpen door de coronapandemie, beslisten de gemeente en het Sociaal Thuis toch iets te doen in de gemeente en in woonzorgcentrum Aksent”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “We belden ondertussen al alle 75-plussers in de gemeente op en nu willen we een blijk van verbondenheid tonen met de 80-plussers en hen een cadeau geven. Ann Staelens en haar team van de dienst feestelijkheden vulden 448 goodiebags met nuttige en bruikbare items zoals handcrème, een stuk zeep, papieren zakdoekjes, ontsmettingsgel voor de handen, een potje confituur, een fruitsapje, een balpen en een kaartje.”

Drempelbezoek

“Een 12-tal vrijwilligers zal die goodiebags tussen kerst en Nieuwjaar bezorgen aan de 80-plussers”, aldus schepen van Sociaal Beleid en Senioren Rita Lammertyn (CD&V). “Bij een coronaveilig drempelbezoek. De vrijwilligers zullen gewoon aanbellen en de goodiebag op de drempel van de woning plaatsen.”

Overhandiging

Hanne De Laere van het Sociaal Thuis is coördinator van de vrijwilligers en zocht en vond voldoende bereidwilligen: Tamara Beirnaert, Lieve Vandecandelaere, Marnic Vandenbroucke, Martine Heggermont, Mia Vanderhaeghen, Hilda Verschoore, Martine Maes, Hilde Dewaele en Leslie Vanhaelst. “Ikzelf en Daisy Tanghe van het OCMW-personeel zullen ook de goodiebags helpen verdelen”, zegt Hanne.

“We hopen dat we voor de 80-plussers een lichtpuntje zijn in donkere tijden”

Nadat de eerste goodiebags klaar waren, trok een delegatie van vrijwilligers met in hun zog de burgemeester en schepen naar wzc Aksent om daar 68 goodiebags te overhandigen. Ook daar gebeurde alles coronaveilig onder het goedkeurend oog van verantwoordelijke zorg Hilde Decaluwé en ad interim directeur Jeroen Trybou.

“We hopen zo dat de gemeente Lendelede en het Sociaal Thuis voor de 80-plussers een klein lichtpuntje kunnen zijn in deze donkere en moeilijke dagen en dat we met dit gebaar laten weten dat we aan hen denken”, besluiten Carine Dewaele en Rita Lammertyn. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.