Vrijwilliger bij BC Oostende Anja Rooms: “Ik ben een wasmama met een warm hart voor basketbal”

Anja Rooms (in het midden) met Tim Lambrecht Sam Hemeleers en Luka Kotrulja. (GF)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Anja Rooms vertoeft erg veel in de basketwereld. “Mijn engagement in de basketwereld doe ik met plezier en volle overtuiging”, klinkt het.

Door Matthias Feyen

“Basket@Sea is de jeugdwerking van BC Oostende, maar daarnaast ben ik ook wasmama bij KBGO Duva fruit, voornamelijk bij de A-afdeling”, steekt Anja van wal. “Duva is een soort satellietploeg van BC Oostende waar jonge talenten gekweekt worden om naar BCO over te stappen. Professioneel werk ik bij mijn echtgenoot in Agentschap Becue in Middelkerke”, aldus de moeder van Matthias en Eline.

Begonnen bij KSA

“Ik begon met vrijwilligerswerk bij de KSA-meisjeswerking in Oostende, die ik met een aantal mensen heb opgericht en waar ik bovendien mijn man leerde kennen. Na de KSA kwamen de kindjes en dus rolde ik mee in het oudercomité van het Onze-Lieve-Vrouwecollege afdeling Lijsterbeslaan, Mariasteen, Rosa Mystica, Rozenlaan. Een zeer toffe bende ouders met wie we samen leuke dingen organiseerden en waaruit mooie vriendschappen voortvloeiden. Ondertussen zat zoon Matthias bij basket KVGO, waar er opeens vraag was naar een afgevaardigde bij de microben. Uiteraard was ik hiervoor meteen geëngageerd. Een tijdje later stapte ik ook in het bestuur. KVGO werd Hermes Basket en ook daar probeerde ik zoveel mogelijk te helpen. Zoon Matthias had ondertussen de overstap naar KBGO Duva Fruit gemaakt. Dochter Eline stopte met basketten bij Hermes dus engageerde ik me bij KBGO waar ik tot onze fusie met BCO jeugdverantwoordelijke was voor de afdeling Oostende”, overloopt Anja haar parcours.

Geen zittend gat

“Vandaag ben ik bestuurslid bij KBGO Duva Fruit en probeer ik te helpen en alles in goede banen te leiden. Een tijdje geleden hadden we ons jaarlijkse mosselfestijn waar we opnieuw een duizendtal mensen van een lekkere maaltijd hebben voorzien. Een serieuze uitdaging op vlak van organisatie maar een hele voldoening als alles geslaagd is. Daarnaast ben ik ook al een aantal jaar lid van de ouderraad Sint-Andreas. Daar ben ik ook best trots op”, klinkt het.

“BC Oostende heeft ons al heel wat plezier bezorgd”

“Mijn gezin neemt ook wel wat tijd in beslag in mijn leven. Matthias speelt basket als laatstejaars junior. Mijn dochter is intussen met basket gestopt. Duva Basket@Sea heeft ongeveer 35 ploegen. Er zijn ook enkele seniorploegen die onder Duva zelf spelen, waaronder een damesploeg en zes herenploegen”, gaat Anja verder.

“Ik ben ‘s avonds niet veel thuis, dat mag je wel zeggen. Mijn engagement in de basketwereld doe ik met plezier en volle overtuiging. Mijn man steunt mij in alles wat ik doe. Je kan niet zeggen dat ze een zittend gat heb. Als ik te veel thuiszit, dan word ik onrustig”, lacht Anja.

“Er zit veel baskettalent in deze regio, dat mag je wel zeggen. Bij Duva A is er een jonge garde op komst. Iemand als Tim Lambrecht draait al een aantal jaar mee en zal dit jaar zeker bij de eerste ploeg doorbreken. Servaas Buysschaert traint goed mee met de eerste ploeg.”

Hart voor basket

Anja heeft echt een hart voor basket. “In eerste instantie was ik eigenlijk een vurig voetbalsupporter van KV Oostende. BC Oostende heeft ons al heel wat plezier bezorgd. Zo herinner ik me vooral nog de Europese stuntzege tegen Limoges waar een veredelde ploeg met het mes tussen de tanden vocht. Ook het kampioensfeest van een tiental jaar geleden, toen Ralph Biggs de micro nam en ‘Wasn’t Me’ van Shaggy zong, zullen we nooit vergeten.”

Vrijwilliger bij BC Oostende Anja Rooms:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier