Vrijgezel Patricia de Craemer verkoopt bandjes voor medesingles: “Corona doet me vaak alleen voelen”

Voor de ene loopt een relatie op de klippen in coronatijden, terwijl de andere net wel de liefde vindt. Patricia de Craemer (43) uit Wingene behoort tot die eerste groep. Sinds anderhalf jaar gaat ze als single door het leven. Tijdens de vorige lockdown leerde ze iemand nieuw kennen, maar die relatie hield niet stand. Nu verkoopt ze polsbandjes die singles kunnen dragen om aan te tonen dat ze vrijgezel zijn en open staan voor een babbel.

Patricia de Craemer.© KV
Patricia de Craemer.© KV

Vergeet Tinder en andere datingsites, de polsbandjes Singles From Belgium zijn volgens patenthouder en zelf vrijgezel Koen Deschuytter (49) uit Hooglede het nieuwe normaal. Hij bracht de bandjes op de markt zodat lotgenoten sneller iemand kunnen leren kennen. Door het succes heeft hij er nu een rechterhand bij: Patricia de Craemer verkoopt zijn bandjes nu ook in Wingene en omstreken en richtte twee Facebookgroepen op voor singles uit West- en Oost-Vlaanderen. “Ik ben zelf vrijgezel en zat in de Facebookgroep van Koen. Ik vond de bandjes een leuk initiatief en wilde hem helpen, omdat ik eigenlijk altijd thuis zit door een rugprobleem. Het is trouwens een ideale bezighouding nu er verder niets te doen is.”

IJsbreker

Patricia draagt zelf ook een polsbandje om hopelijk zo de liefde te vinden. “Ik stap niet snel op iemand af uit angst dat ze al gehuwd zijn of niet open staan voor een relatie. Met de polsbandjes toon je eigenlijk dat je vrij bent. Als je in de zomer iemand leuks ziet op een terrasje met zo’n bandje, is het een ijsbreker om een gesprek te starten. Ik heb zelf een zoon die wielrenner is, dus als ik op wedstrijden een papa van een renner zie, kan ik daar op die manier ook sneller een babbeltje mee slaan.”

Patricia kan erover meespreken dat corona een grote impact heeft op het liefdesleven. “Mijn kinderen gaan om de twee weken naar hun papa. Normaal ging ik dan naar café Karma in Ingelmunster, maar dat is nu volledig gesloten. Ik was soms langer weg dan dat ik in mijn jeugdjaren uitging ( lacht ).”

Om zich niet alleen te voelen, ging Patricia ook vaak naar evenementen of bijeenkomsten. “Nu zit ik de hele tijd thuis, een groot verschil natuurlijk. Ik mis het sociale aspect, maar ook de liefde. Iemand om dingen mee te delen die ik niet tegen mijn kinderen kwijt kan.”

Tijdens de eerste lockdown probeerde ze iemand te leren kennen, maar dat verliep niet van een leien dakje. “Je kan elkaar niet op een deftige manier leren kennen, want je kan alleen maar gaan wandelen. Daar heb je het op den duur ook wel mee gehad. Hij zou naar mijn huis kunnen komen, maar mijn vier kinderen zijn altijd thuis. Ze staan ook niet allemaal te springen om een nieuwe man in huis te halen. Soms vraagt een van mijn kinderen wel eens: mama, wanneer ga jij terug gelukkig worden? Het is niet dat ik nu ongelukkig ben, maar ik voel me wel soms alleen. En zeker als de kinderen binnen een paar jaar het huis uit zijn.”

Eenzaam

Ook in de Facebookgroepen merkt Patricia dat veel vrijgezellen zich eenzaam voelen en vaak met depressieve gedachten zitten. “We proberen er het beste van te maken. Zo stelt elke nieuwkomer zich voor met een foto. Graag zouden we een speeddate organiseren, maar we zoeken nog uit hoe we dat online het beste kunnen aanpakken. We organiseren ook coronaveilige evenementen: zondag is er een wandeling in Lissewege en op Valentijn gaan we wandelen aan zee. Alle vrijgezellen kunnen zich inschrijven via onze Facebook.”

Hechte vriendschappen

De groep is volgens Patricia een ware datinggroep geworden, waar sommigen al effectief een soulmate hebben gevonden. Al hoeft het niet allemaal om liefde te draaien. “In die groep ontstaan er ook hechte vriendschappen. We zijn wel op zoek naar liefde, maar gewoon eens een goed gesprek hebben, doet ook deugd.” Patricia is nu volop bezig met het vinden van verkooppunten om de polsbandjes aan een groter publiek kenbaar te maken. “We hebben er een 20-tal in West-Vlaanderen en 15 in Oost-Vlaanderen. Eigenlijk is het ons doel om in heel België te verkopen, maar door corona kunnen we de winkels niet platlopen.” In totaal zijn er al 300 bandjes verkocht, de winkelpunten niet ingerekend. (KV)

Een bandje kost 5 euro en is verkrijgbaar via Patricia of in Bellucci.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.