Vrijetijdspakketten voor zeven Oostendse verenigingen

Op de foto herkennen we van links naar rechts: schepen Natacha Waldmann, Kristine Decroos, Mark Tips, Niek Vanmaeckelberghe en Biju Oledath. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In mei van dit jaar kreeg de Stad Oostende van de Vlaamse regering een projectsubsidie van ruim 19.000 euro voor Netwerk Huis van het Kind. Deze subsidie aan de Huizen van het Kind maakt onderdeel uit van de Vlaamse actieplannen ‘Generatie Veerkracht’ en ‘Zorgen voor Morgen’. Zeven Oostendse vereniging of organisaties kregen een deel van de koek.

Het geld moet gebruikt worden voor de aankoop van vrijetijdspakketten. Het gaat zowel om nieuwe initiatieven waarbij deze subsidie extra ingezet kan worden, als om een ondersteuningsaanbod binnen de reguliere werking van bestaande organisaties. Het gaat om Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, Dyade vzw, Recup Art Factory vzw, De Katrol Oostende, Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen De Takel, KiDO en Inloopteam De Viertorre. Bij de Takel zijn ze net als bij de andere verenigingen blij met de vrijetijdspakketten. “Onze jongeren kunnen binnen onze werking gebruik maken van een soort van bibliotheekdienst, maar dan met materialen”, vertelt Kristine Decroos van de Takel.

“Daarbij kunnen ze materialen ontlenen om die te gebruiken buiten het Dagcentrum. Die materialen bezorgen ze daarna terug na een middagje spelen. Met het vrijetijdspakket kan ons aanbod uitgebreid worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier