Zomerbar “De Mala” combineert zomergevoel met culturele beleving

© WM
© WM
Redactie KW

Genieten van live muziek in een toffe setting, het was al zolang geleden dat het moeilijk begon te worden om de laatste keer ter herinneren. Ondanks het slechte weer dat de afstand tussen muzikanten en publiek wat vergrootte, was het zaterdag toch genieten in Zomerbar “De Mala” dankzij een uniek Jazz-rock concert door de Academie voor Muziek & Woord van Tielt.

Het waren de bezielers van “De Mala” Jeppe en Leonard die de afgelopen weken diverse uitnodigingen verstuurde en daarmee gedurende de zomer een podium aanboden voor Tielts talent. Een aanbod waar de jazz-rock-pop afdeling van stedelijke academie maar al te graag op inging.

“Traditioneel geven de leerlingen en leerkrachten van de jazz-rock-pop afdeling op de laatste zaterdag van juni een publieke jamsessie. Een toonmoment waar iedereen enorm naar toeleeft, maar dat door alles rond corona ook dit jaar weer bijna in het water viel.” Vertelt directeur Bart Snauwaert die net als leraar Steven Delannoye zeer blij is met de gegeven kans. Corona maakte het voor iedereen die zijn broodwinning door de pandemie zag stilvallen bijzonder moeilijk, maar ook een niet professioneel muzikant geniet ten volle als hij of zij op een podium kan schitteren.

Eén van die leerlingen die op het podium schitterde was Rik Demoen die in zich in 2004 als één van der eerste leerlingen inschreef aan de toen net opgericht richting. Nu bijna 20 jaar later is hij nog even fanatiek saxofonist. Naast het puur muzikale konden de talrijk opgekomen luisteraars verder nog genieten van zangmomenten van o.a. Martin Delannoye en Sigrid Balduck

De uitbaters van “De Mala” hopen dat het optreden van de jazz-rock-pop afdeling van de stedelijke academie het eerste in nog een hele reeks optredens mag worden. “Wij kende de afdeling door eerdere optreden in Foyer De Scene van het Cultuurcentrum waar we niet alleen muzikale optredens zagen, ook toneel verenigingen of bands of ander Tielts talent is dus deze zomer meer dan welkom op ons podium” vullen ze aan.

 © WM
© WM

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier