Zes beiaardconcerten in Menen vrolijken de zomer op

Stadsbeiaardier Wim Berteloot en schepen Griet Vanryckegem. © CB
Redactie KW

Tijdens de zomervakantie organiseren de stad Menen en stadsbeiaardier Wim Berteloot zes beiaardconcerten. Daarvan neemt Wim er drie voor zijn rekening, waaronder eentje samen met folkgroep Zjamoel.

Op de zomeragenda van Boulevard Solar staan zes beiaardconcerten. Die vinden plaats op een donderdag, telkens van 20 tot 21 uur. “Het is een klassiek zomeringrediënt, dat tegelijk de monumentale waarde van ons belfort en beiaard in de kijker zet”, zegt schepen Griet Vanryckegem.

“Wie dat wil, kan de concerten gratis bijwonen op de binnenkoer van het stadhuis: het ideale kader om in alle rust van de beiaardklanken te genieten. Wie liever een terrasje doet op de grote Markt, kan natuurlijk ook daar van de muziek genieten.”

Stadsbeiaardier

Op 7 juli en 11 augustus concerteert Wim Berteloot. Hij is sinds 2013 stadsbeiaardier van Menen en is ook stadsbeiaardier van Brugge en Diksmuide. Op 14 juli is het de beurt aan Frank Deleu, stadsbeiaardier van Damme en erestadsbeiaardier van Menen. Op 4 augustus is er een Eurosongeditie met Wims zoon Brecht Berteloot. Hij studeerde vorige maand af aan de Mechelse beiaardschool.

Op 18 augustus speelt Elisabeth Vitu, stadsbeiaardier van het Franse Perpignan. Wim Berteloot sluit samen met folkgroep Zjamoel op 25 augustus de concertreeks af. Zjamoel werkte in het verleden al regelmatig samen met Frank Deleu, samen brachten ze zelfs een kerst-cd Beyaert 1728 uit. Bandleden Paul en Dirk Vandamme zijn geboren Menenaars.

Nieuwe playlist

Het automatische beiaardspel, waarbij om de 15 minuten vanuit het belfort een liedje weerklinkt, kreeg een nieuw zomers kleedje aangemeten. Wim Berteloot bewerkte een aantal populaire nummers en programmeerde die op de beiaard.

Op de playlist staan onder meer Les yeux de ma mère van Arno, de TikTok-hit The Wellermann van Shanty en Get Lucky van Daft Punk. Andere nummers die je kan herkennen als je in de buurt van het belfort bent, zijn As it was van Harry Styles, Lover van Taylor Swift en One Hand, One Hart uit West Side Story. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier