Win heel wat prijzen met zomerse fietszoektocht in en rond Wingene

© Nele
Redactie KW

De gemeente Wingene en Woestijnzwijn organiseren opnieuw een zomerse fietszoektocht. Zomerzoeken brengt 45 kilometer fietsplezier in en rond de gemeente. Er hangen mooie prijzen aan de zoektocht.

“Meer en meer mensen ontdekken het vakantiegevoel dicht bij huis”, weet Jens Danneels schepen van Toerisme en Recreatie. “In onze gemeente hebben we zoveel mooie en verrassende groene plekjes die we tijdens de zomer extra in de kijker willen zetten. Dit jaar staan de trage wegen in de kijker. “Het is al voor de negende keer dat dergelijke fietstocht georganiseerd wordt”, gaat Stijn Verkinderen van Woestijnzwijn verder. “De fietstocht is een avontuurlijke ontdekkingstocht en brengt de recreanten op plekken die ze misschien nog niet kenden en leiden hen veilig van het ene naar het andere punt.”

Mooie prijzen

Deelnemers kunnen de fietstocht in een keer fietsen, maar niets houdt hen tegen om het traject in meerdere etappes af te werken. De route wordt met pijltjes aangegeven. Wie graag digitale ondersteuning heeft, kan de route ook vinden via de app RouteYou. “De deelnemers kunnen de route vlot volgen of ergens halfweg instappen”, verduidelijkt Peter Detavernier van Woestijnzwijn. “Zomerzoeken kent maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt? Inwoners kunnen de foto’s terugvinden in het boekje dat bij het informatieblad Wingene zat. Het is de bedoeling om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen.”

Zomerzoeken kent maar één vraag. Waar werden de foto’s gemaakt?

Wie het antwoordformulier voor 31 augustus inlevert in het gemeentehuis, de bibliotheek of recreatiebad De Alk maakt kans op een mooie prijs. De twee hoofdwinnaars krijgen een prijs ter waarde van 750 en 250 euro. Wie het formulier tijdig afgeeft aan de kassa van recreatiebad De Alk ontvangt per gezin één gratis zwembeurt. (Nele Sabbe)

Meer info kan je terugvinden op www.wingene.be/zomerzoeken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier