Wijn proeven in de huiskamer tijdens online degustatie van Start2taste

De zes flesjes worden tot aan de rand gevuld.© PPW
De zes flesjes worden tot aan de rand gevuld.© PPW
Redactie KW

Voor een gezellig avondje café of restaurant moeten we nog wat geduld hebben. Ook fysieke activiteiten en bijeenkomsten zijn nog niet voor meteen. Ook Dimitri Bonte van Start2taste ziet zijn gesmaakte wijndegustaties voor serviceclubs, verenigingen en particulieren geannuleerd. Hij verzorgt nu online een succesvol alternatief.

Dimitri (42) is afkomstig van Tielt, genoot een opleiding sommelier en is WSET certified. Hij is de zaakvoerder van Start2taste, een wijnspeciaalzaak in de Roterijstraat en noemt zichzelf een wijnkunstenaar. Hij houdt ervan mensen, plaatsen en smaken te ontdekken en te delen.

“Wijn is een uitzonderlijke geneugte die zoveel te vertellen heeft,” filosofeert hij. “Het brengt mensen samen, streelt je tong, teleporteert je in de tijd, wekt emotie op en begeleidt quasi alle gerechten. Mijn wijnhandel is voor levensgenieters en meerwaardezoekers, gedreven door smaken en niet begrensd door landsgrenzen. We wijken samen van de gebruikelijke paden en ik neem iedereen mee op een avontuur langs minder bekende wegen, inspirerend en verrijkend.”

Ontspannend, leerrijk en vooral lekker

“Met onze online degustatie vullen we de leegte op die zowat elke levensgenieter ervaart tijdens deze tweede lockdown. We brengen wijnliefhebbers samen en geven hen een belevenis vanuit hun eigen huiskamer: ontspannend, leerrijk en vooral lekker. Deelnemers krijgen zes flesjes toegestuurd, tot aan de rand vol. Op die manier blijft de wijn minstens vijf dagen zijn uitmuntende kwaliteit behouden. De wijnboeren die leveren, nemen ook deel aan de tasting en laten filmpjes zien over hun domein. Ikzelf neem de presentatie voor mijn rekening en treed op als moderator tijdens de chatsessies. We houden alles bewust laagdrempelig. Wie niets van wijn kent, kan genieten en kenners leren steevast ook iets bij. Deelname (zes flesjes van 10 cl inbegrepen) kost 50 euro. (PPW)

Info: www.start2taste.be , 056 60 86 05 en 0476 41 77 41.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.