Wielerfans vinden massaal de weg terug naar Kuurne-Brussel-Kuurne

Op de foto herkennen we Pol en Bram Desmet die al om 08.30 uur present waren voor het podium om zo het mooiste plekje te hebben. (foto BRU) © Speleers Nico BRU
Redactie KW

Het zonnige weer lokte afgelopen zondag iets meer dan 6.000 wielerfans richting Kuurne om er de deelnemende renners aan Kuurne-Brussel-Kuurne te komen aanmoedigen. Daarnaast volgden ook nog eens 600.000 wielerfans de wedstrijd in de namiddag via Sporza.

Omdat de onzekerheid bestond over een eventuele toegangscontrole met CST besliste de organisatie maanden geleden al om het podium waarop de ploegenvoorstelling plaatsvindt te verhuizen naar de Parkwijkparking naast de Sint-Pieterskerk.

Door de versoepelingen van de afgelopen weken bleek deze toegangscontrole echter niet nodig, wat voor een toestroom aan supporters leidde. Vroeg op de morgen doken voor het podium al de eerste wielerfans op.

Wielerfans van het eerste uur

Pol en Bram Desmet, wielerfans van het eerste uur, waren om 8.30 uur present om zeker te zijn van een mooi plaatsje op de eerste rij voor het podium. Nadat ze op zaterdag Omloop Het Nieuwsblad bezochten, kon ook Kuurne-Brussel-Kuurne niet ontbreken op hun lijstje.

“We snakten naar de koers”, vertelt Pol, “We bleven een jaar op onze honger zitten en daarom was de drang om opnieuw wielerwedstrijden te kunnen bijwonen groot. We proberen altijd een glimp op te vangen van de renners voor de start, om dan in de namiddag op tv de wedstrijd te volgen. Ook onze eigen analyse maken van een wedstrijd hoort erbij.”

Kleinschalige feestjes

Bij de aanvang van de ploegvoorstelling, omstreeks 10.30 uur, was het Parkwijkplein al goed volgelopen vol met wielerfans die de sfeer kwamen opsnuiven. Na een jaar zonder publiek, was het volksfeest die Kuurne-Brussel-Kuurne elk jaar opnieuw ontketent in Kuurne duidelijk terug en dit onder een stralend zonnetje.

Ook langs het hertekende parcours stonden heel wat wielerfans de renners aan te moedigen. Op sommige plaatsen braken zelfs spontaan kleine feestjes los waar de renners voorbijkwamen. Ook de spannende ontknoping van de wielerwedstrijd kon op heel wat nieuwsgierigen rekenen die waren afgezakt naar de aankomstzone.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier