White Castle Winter zorgt voor après-skisfeer naast ’t Wit Kasteel in Kortrijk

Franne en Laurins bij White Castle Winter. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Vanaf vrijdag 11 november kan je naast ’t Wit Kasteel van Do Boulaert en Jeroen Ferket in Kortrijk terecht in een winterse après-skibar: White Castle Winter. Na het succesvolle zomerse White Castle Festival slaan ze opnieuw de handen in elkaar met Zavala Creative Branding Studio van Laurins Dursin en Franne Norman. “We willen boereleute, maar op een deftige manier. De mensen moeten het gevoel hebben dat ze op skireis zijn”, vertelt Laurins.

Vrijdag wordt de winterhut om 16 uur feestelijk geopend met dj’s in kerstpak, animatie en een zelfgemaakte après-skihit In Het Wit Kasteel van Discobar Zavala als meezinger.

Emmer des doods

“We gaan voor veel ambiance en de typische après-skisfeer. Dat betekent dat zaken als een tournée générale-bel, schnaps, Sint-Hubertusbier en knuppelshots niet mogen ontbreken”, gaat Laurins verder.

“En vergeet ook de emmer des doods niet”, vult Franne met de glimlach aan. “Dat zijn 60 shots in een emmer met droogijs onder muzikale begeleiding van The Imperial March van Star Wars. Het is een assortiment van Jägermeister, Flügel en Boswandeling.”

WK voetbal

Het duo wil ook elk weekend iets speciaals doen zoals een live saxofonist, thema-avonden en acties zodat geen enkele avond er hetzelfde uitziet. “We willen het interactief houden en niet gewoon een bar zijn met winterdecoratie. Zo zal je bijvoorbeeld via een QR-code foto’s of bekentenissen kunnen insturen, die dan de volgende keer op het scherm geprojecteerd worden”, vertelt Laurins.

Naast de après-ski winterhut kan je terecht in de orangerie van ’t Wit Kasteel om te genieten van typische gerechten zoals raclette, tartiflette, ajuinsoep of een stoofpotje, maar ook lichtere snacks zoals croques en panini’s. De voetballiefhebbers zullen ook de WK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm kunnen volgen. De maximumcapaciteit van de winterhut is 250 personen. De toegang is gratis.

White Castle Winter is open op WK-dagen en op vrijdag en zaterdag van 16 tot 22 uur, met afterparty in de loungebar tot ‘s nachts. White Castle Winter blijft zeker drie maanden open. Info: http://www.whitecastle.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier