West Quarter Festival brengt twee dagen muzikale ambiance in Westerkwartier: “Een waardige opvolger voor het Bigbandfestival”

fro © Picasa
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na tien jaar Bigbandfestival en een jaar zonder activiteiten heet de Muzikale Vriendengroep Melody Makers iedereen welkom op het West Quarter Festival. Een gratis festival in het hart van de Oostendse wijk Westerkwartier op 11 en 12 september, met een knipoog naar het French Quarter Festival in New Orleans. De muzikale vrienden brengen een brede variatie van jazz, dixieland, rythm & blues, gospel en rock.

Het West Quarter Festival kan georganiseerd worden dankzij de subsidies van Wijkprikkels en moet het gratis Bigbandfestival, het enige in Europa dat tien jaar lang professionele en semiprofessionele orkesten uit binnen- en buitenland naar Oostende bracht, vervangen.

Het programma start op zaterdag 11 september om 10.30 uur met een parade door de straten van het Westerkwartier met de band Second Line, begeleid door de Honky Tonk Brassband uit Dendermonde, het showkorps van W. I. K. en de showgirls van de Orde van de Wullok.

Na de parade volgen nog optredens op het Gerechtsplein van de Dixieland Streetband, Honky Tonk Brassband, Showkorps WIK onder leiding van Nick Proot en de showgirls van de Orde van de Wullok.

Optredens

Om 15.30 uur kunnen jong en minder jong genieten van een spetterend optreden van de Oostendse coverband The Cave. Onder het motto ‘Why rock at home, when you can roll with us’ wil deze band het plein in lichterlaaie zetten. De eerste dag wordt afgesloten vanaf 19 uur met een optreden van Plareen Men. Deze Belgische band uit het Oost-Vlaamse Knesselare brengt echte blues en funk uit New Orleans.

Zondag 12 september start om 10.30 uur met het optreden van trio De Janeiro, een wandeling door de muziek van weleer met contrabas, gitaren, viool, accordeon en saxen. Een garantie voor een spetterende sfeer! Vanaf 13.30 uur staat de Dixieland Stageband op het podium met jazz, dixieland, swing en blues muziek uit New Orleans uit het begin van de 20ste eeuw.

De organisatoren zijn zeer vereerd om vanaf 16.30 uur de Gentse jazzpianist Norbert Detaeye, die uitgeroepen werd tot ereburger van New Orleans, op het podium te mogen verwelkomen. Hij brengt een mix van gospel, blues, jazz, pop en mardi gras. Het wordt een niet te missen optreden gebracht door een muzikant met wereldklasse!

Laurent & the Po Boys Blues sluiten de namiddag af met Afro-Amerikaanse jazz, blues en rock. WQF wordt afgesloten om 20.30 uur door de Oostendse pianist Bas Bulteel. Hij brengt een Jazz Session en wordt daarvoor begeleid door gitarist Tony Gyselinck en een speciale gastmuzikant!

Sensatie op de wijk

Jean-Pierre Severens, dirigent-voorzitter van Muziekgroep Melody Makers en organisator van WQF, is dolenthousiast dat er weer muziek kan weerklinken op het Westerkwartier.

“Het nieuwe festival wordt een waardige opvolger van het Bigbandfestival dat we tien jaar lang georganiseerd hebben. Na corona hervatten we op kleine schaal, met een fantastisch programma en met de bedoeling uit te groeien tot een festival op drie wijkpleinen. De parade stijl New Orleans op zaterdag wordt een sensatie op de wijk. Op zondag zal Norbert Detaeye, Gentse ereburger van New Orleans, het plein veroveren met zijn muziek. Het hele festival is gratis.”

(FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier