Wanneer een frisse duik te fris wordt

Het zwembad in Ieper. © TP
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Ik moet dit opiniestuk deze week meteen beginnen met een bekentenis. Ik ben één van die mensen waar gemeenteraadslid Jo Baert het hier over heeft. Eén van hen die tegenwoordig liever uitwijkt naar een andere stad om baantjes te trekken of gewoon met de kinderen plezier te maken in het zwembad.

Ieper was nochtans jarenlang ons vaste zwembad, wegens het dichtst bij huis en – laten we ook daar eerlijk over zijn – de goedkoopste plaats om te zwemmen. Maar sinds een tijdje zijn we dus uitgeweken. Eerst naar Moorslede en enkele weken geleden nog naar Poperinge. Een verademing, vooral qua temperatuur. Want zoals raadslid Baert terecht aanhaalt, is dat ook voor ons de voornaamste reden om het zwembad in Ieper voorlopig links te laten liggen. Een voormalig panellid van onze rubriek ‘Ons Gedacht’ verwoordde het enkele weken geleden treffend: “Als men de temperatuur van het zwembadwater nog lager draait, dan kunnen we evengoed in de Vestingen gaan dobberen.”

Een stad als Ieper verdient een zwembad op niveau, met een temperatuur op niveau

Ja, mijn oudste zoon is een koukleum die bij zijn laatste bezoek aan het zwembad in Ieper al na enkele minuten stond te rillen. Maar hij zal ongetwijfeld niet de enige zijn. Schepen Benoot lijkt het probleem te minimaliseren door te stellen dat “heel wat mensen daar niet over klagen”. Maar heus niet iedereen kruipt na een zwempartij achter zijn computer om de stadsdiensten te laten weten dat het water te koud was. Neen, die trekken de volgende keer gewoon naar een ander zwembad.

Laat dit vooral geen oproep zijn om het Ieperse zwembad in de toekomst te mijden. Het heeft ook heel wat troeven en mijn kinderen missen echt wel die speeltoestellen op het water. Laat het vooral een oproep zijn om de thermostaatknop weer een flinke draai te geven. Een stad als Ieper verdient nu eenmaal een zwembad op niveau, met een temperatuur op niveau.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.