Voor wandeltips moet je bij Tine ‘Tiny on Route’ Popelier uit Lichtervelde zijn

Tine Popelier trekt er wekelijks twee à drie keer op uit. Inzet: de handige legende bij haar wandeltips op Instagram.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Tine Popelier trekt er wekelijks twee à drie keer op uit. Inzet: de handige legende bij haar wandeltips op Instagram.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Je wil op wandeldate met je vrienden, maar hebt geen zin om wéér naar de Huwynsbossen te trekken? Dan moet je bij Tine Popelier (24) zijn, die je met haar Instagramproject ‘Tiny on Route’ letterlijk op het juiste pad brengt. De Lichterveldse test wekelijks enkele wandelroutes uit én beoordeelt die. “Wandelen is altijd een beetje een avontuur”, lacht ze.

Wandelen is hot. Sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, trekken heel wat mensen er veel vaker al wandelend op uit. Wandelen is dan ook één van de weinig resterende manieren waarop je nog coronaproof kunt afspreken met vrienden. Het levende bewijs vind je in de Beverenstraat: op de parking van de Huwynsbossen vind je in het weekend alleen met een flinke portie geluk een plaatsje.

Tine Popelier Tiny voor de vrienden kan ervan meespreken. Van een besmetting met het coronavirus bleef de 24-jarige financial consultant voorlopig gespaard, maar de wandelmicrobe kreeg haar wel te pakken. “Het moet ergens halverwege de tweede lockdown gebeurd zijn. De sporten die ik beoefende, tennis en volleybal, vielen weg. Wandelen was op dat moment de enige manier om vrienden te zien”, vertelt de dochter van Frank Popelier en Annick Colpaert. “Een babbeltje slaan, eventjes weg van de sociale media en genieten van de mooie natuur die België te bieden heeft. Met een choco-Baileys of een picon voor extra gezelligheid. Wandelen is ook altijd een avontuur. Ploeteren door de modder, wegwijzers missen, omdat je te veel aan het babbelen bent…”

Kerstcadeau

Het wandelen beviel Tine zo erg, dat ze een Instagrampagina in het leven riep: Tiny on Route . Je vindt er foto’s van Tines tochten, maar vooral: een héél handig beoordelingssysteem. Zo ontdek je in één oogopslag onder meer hoe lang de tocht is, of die buggyvriendelijk is en of je langs de route een coffee break kunt houden. “Het begon eigenlijk met het kerstcadeau voor mijn ouders”, lacht Tine. “Zij proberen ook al lang minstens één keer per week te wandelen. De vraag is altijd dezelfde: waar naartoe? Dus maakte ik een doosje met daarin 100 kaartjes met wandelroutes. Willen ze op pad, dan moeten ze er gewoon eentje uit trekken. Toen heel wat mensen mij om die lijst vroegen, kwam ik op het idee om de tochten zelf uit te testen en er een Instagramprofiel aan te wijden.”

“Ook na corona blijf ik wandelen”

Een goed idee, zo blijkt. Na amper twee maanden telt Tiny on Route al bijna 600 volgers. Tine is goed op weg om een wandelinfluencer te worden. “Het blijft sowieso een hobbyprojectje, hoor”, lacht ze. “Ik heb geen research gedaan over wandelen en ben zeker geen expert. Ik vind het gewoon leuk om mensen te inspireren, maar ook om hen zo goed mogelijk te informeren over wandelroutes. Routes die ik minder vond, komen trouwens niet op mijn Instagram. Ik trek er nu twee tot drie keer per week op uit, zodat de pagina wat blijft leven en mijn volgers een ruimer aanbod krijgen.”

Wat tot nu toe de mooiste tocht is die Tine al wandelend aflegde? “Die vraag krijg ik vaak”, lacht ze. “De Panoramaroute in Kwaremont heeft heel veel te bieden: veel afwisseling, leuke paadjes, mooie uitzichten, dieren. Dat laatste is voor mij een groot pluspunt.”

Liefst op verplaatsing

En dichter bij huis? “Ik moet toegeven dat ik altijd op verplaatsing probeer te gaan wandelen”, zegt Tine. “Ik heb al de hele zomer gewandeld en geskeelerd in Lichtervelde, ik heb het hier dus wel zo’n beetje gezien. Ik ontdek liever nieuwe plaatsen.”

“Een picon of choco-Baileys maakt de tocht extra gezellig”

Het zal niet voor meteen zijn, maar er komt een tijd waarin opnieuw kan gevolleybald en getennist worden. En dan hebben we het nog niet eens over de heropening van de horeca, die toch wel wat katerachtige weekends met zich kan meebrengen. Zal de wandelmicrobe verdwijnen eens dat coronavirus verdreven is? “Het wordt sowieso moeilijker”, geeft Tine toe. “Mijn liefde voor volleybal zal dat inderdaad een beetje in de weg staan. Maar ik wil er graag een gewoonte van maken om op zondag te gaan wandelen. Ook na corona.”

Volg @tinyonroute op Instagram voor een pak wandeltips.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.