Voor het eerst halve marathon in speciale weekendeditie Engie Knokke Run

Het deelnemersaantal wordt dit jaar beperkt tot 1.200 per dag. (repro AC)
Het deelnemersaantal wordt dit jaar beperkt tot 1.200 per dag. (repro AC)
Redactie KW

De ENGIE Knokke 10K vindt traditioneel plaats op 1 mei, maar dit jaar zal er uitzonderlijk ook op 2 mei gelopen worden in Knokke-Heist. Naast de traditionele 10 km is er voor het eerst een tocht van 6,5 km en een halve marathon.

Daarom wordt de naam van het evenement omgedoopt tot de ENGIE Knokke Run. Diverse parcours werden onder de loep genomen en vernieuwd. De spreiding van de deelnemers in tijd en ruimte zorgt ervoor dat alles coronaveilig kan verlopen.

Onder voorbehoud dat de federale maatregelen op 1 mei dit toelaten, kan het event dit jaar opnieuw georganiseerd worden, zij het in een aangepast format. Het deelnemersaantal wordt beperkt tot 1.200 per dag. Elke deelnemer mag vrij starten binnen het tijdsslot van zijn of haar startwave en dient zich strikt aan de geldende coronamaatregelen te houden.

Drie parcours

De deelnemers kunnen kiezen tussen drie verschillende parcours, die volledig bewegwijzerd zullen worden. Traditioneel zullen heel wat lopers kiezen voor de tocht van 10 km. Liefhebbers van het kortere werk kunnen zich inschrijven voor de 6,5 km. Langeafstandslopers zullen hun gading vinden in de eerste editie van de halve marathon.

“Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark”

Schepen van Sport Jan Morbee, zelf een fervent loper, is uitermate blij dat er op 1 en 2 mei – mits een corona aangepast format – terug kan gelopen worden in Knokke-Heist.

“In 2020 moesten we ons noodgedwongen neerleggen bij de gevolgen van Covid-19 en de voorjaarsloop bij uitstek annuleren. Gelet op de aanhoudende pandemie en de beperkingen die deze gezondheidscrisis de maatschappij heeft opgelegd, is het belang van sport en bewegen als fysieke uitlaatklep en als middel in het bewaken van de mentale gezondheid het afgelopen jaar echter meer dan ooit duidelijk geworden. De gecombineerde krachten van Golazo en onze sportdienst staan garant voor een veilige en unieke beleving van een adembenemend parcours doorheen de groenste streek van Knokke-Heist. De toevoeging van een halve marathon en starten in de voormiddag zijn bewuste keuzes naar de toekomst om zo de bezoekers nog meer een dagje Knokke-Heist te kunnen aanbieden.”

Groen Parcours

Het parcours zal er helemaal anders uitzien dan de voorbije jaren. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark en niet langer in de omliggende straten. Alle drie de afstanden zoeken de groenste stukjes van Knokke-Heist op.

Net na de start loop je tussen de weides in de Paulusstraat en na het keerpunt volgt er op het einde een passage door het Koningsbos. Het traject van de 10K loopt langsheen de Zwinduinen naar de Zeedijk om vervolgens in het charmante Zoute neer te strijken. Wie de halve marathon loopt, zal via de uitgestrekte polders ook de Internationale Dijk ontdekken, met een passage langs het Zwin Natuur Park en door de Zwinduinen. Aan de Haas van Flanagan start een jodiumkuur van 3 km op de Zeedijk, waarna de paadjes en steegjes van het Zoute wachten.

Elke loper krijgt aan de finish een medaille en een eindbevoorrading. Tijdsopname met chip is ook inbegrepen in de inschrijving. Omwille van extra coronamaatregelen is het niet mogelijk om op 1 of 2 mei nog ter plaatse in te schrijven. De online inschrijvingen voor de ENGIE Knokke 10K kan tot en met vrijdag 30 april om middernacht, of eerder als alle startwaves reeds volzet zijn. (Alain Creytens)

Info: www.engierunningtour.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.