Vijfjarige Ebe Deklerck amuseert zich op kermis in Ingelmunster

Redactie KW

Dirk en Linda Daems-Van Puyvelde zijn foorreizigers uit Ingelmunster, die ook al voor de tweede keer hun job niet kunnen uitoefenen door corona. Nu de terrassen terug open zijn kregen ze van de gemeente Ingelmunster de goedkeuring om aan hun loods één van hun twee autoscooters en de lambada te installeren en publiek in hun eigen bubbel én per tijdslot te ontvangen.

“Let op: dit is geen kermis. Wij doen gewoon aan verhuring van onze attractie per buitenbubbel”, benadrukt Linda. Tijdens ons bezoek waren Stijn Deklerck – afkomstig uit Lendelede – en Odry Messiaen – afkomstig uit Wevelgem – present, samen met de kinderen Diaz, Ebe en Elthe tussen 2,5 en 5 jaar. Ook Carmen Caudron uit Lendelede – de mama van Stijn – en zijn zus waren van de partij. Het echtpaar woont sinds één jaar in Ingelmunster, zag de aankondiging op sociale media staan en besloot met de kids eens langs te komen.

Vooral de vijfjarige Ebe genoot van de kermis. Zonder morren ging hij met papa Stijn in de boksauto’s plaatsnemen en ook ging hij zonder de minste problemen mee op de lambada. “Ebe is nog nooit bang geweest”, zegt oma Carmen. “Nog een beetje hoger?”, riep foorkraamster Linda door de microfoon. Ebe knikte, maar even later was het genoeg geweest. Zusje Elthe genoot ook van de kermisattracties. Enkel Diaz bleef aan de kant staan, samen met mama Odry die zwanger is en eind juni van een vierde kindje zal bevallen.

Of het plezant was? Ebe stak zijn duim de hoogte in, glimlachte nogmaals, draaide nog een keer aan het stuur van de boksauto en weg was hij, samen met papa Stijn. Foorreiziger Dirk glunderde bij het zien van zoveel kindergeluk. “Dat is nu het voordeel van dit tijdslot. Zelfs kleine kinderen kunnen eens op een grote boksauto plaatsnemen, want er zit niemand anders op, enkel mensen uit de eigen bubbel. Op die manier kunnen de kindjes ook eens genieten.” Zolang er vraag is, blijft het echtpaar hun twee attracties open zetten per tijdslot en per bubbel in de Zandbergstraat in Ingelmunster.

(PADI)

Info bij Dirk en Linda via 0497 49 56 67

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.