Vier dagen Gits kermesse vol activiteiten: “Mét apotheose op maandag”

Op de foto: bovenste rij van links naar rechts: Ronny Lievens, Carlos Andries, Martine Lefere en Joke Boddez. Onderaan van links naar rechts: Hilde Soens, Els Ghesquiere, Luc Duhayon. (foto EVG)
Redactie KW

Tijdens het weekend van 10 tot 13 september zijn het weer hoogdagen voor elke Gitsenaar. De Gitse vlaggen zien we sinds kort weer vaker in het straatbeeld verschijnen en dat betekent dus kermis in Gits.

“Gits kermesse komt eraan en ook dit jaar zijn er weer kermisactiviteiten voor jong en iets ouder. Niet alleen het kermismaandagcomité, maar verschillende organisaties hebben zich ingezet voor een amusante vierdaagse met voor elk wat wils”, aldus Luc Duhayon die lid is van het kermismaandagcomité.

De kermis opent met ‘Gits Koerse’, een koers voor wielertoeristen die van start gaan om 19 uur. Na die heuse inspanning is er ook gedacht aan ontspanning: een afterparty met de lokale coverband ‘Raw Deal’. “In Gits is er plaats voor elke club of organisatie die iets op touw wil zetten tijdens het kermisweekend. Zo organiseert Dartsclub ’t Flosje op kermisvrijdag 10 september vanaf 19 uur een 10-worp”, weet Luc ons te vertellen.

“De zaterdag van het kermisweekend staat vooral in het teken van de gezinnen met tal van leuke pop-up bars waar je de Gitse kermissfeer ten volle beleeft” , gaat Luc verder. Op kermiszaterdag en -zondag openen Doedotos in de tuin van huis Demunster een café met op beide dagen rockoptredens. Aansluitend is er op maandag een oldtimerrit. De opbrengst van dit hele evenement gaat naar een project op Dominiek Savio.

“Onder andere op zondag is de lokale middenstand in Gits zichtbaar in het straatbeeld. De lokale horeca maar ook andere organisaties zoals jeugdbewegingen of sportploegen dragen hun steentje bij aan een gezellig samenzijn in ons dorp Gits”, vertelt het enthousiaste kermismaandagcomité.

Spetterende afsluiter

“De kinderstoet op kermismaandag is een onvervalste klassieker waar jong en oud kan van genieten. Dit jaar voorzien we een stevig traditioneel programma. Deels omdat we niet wisten hoe ver we konden gaan, rekening houdende met de coronamaatregelen. Nu we merken dat die steeds versoepelen, worden we steeds creatiever in het bedenken van een spetterende afsluiter. Omwille van de coronamaatregelen zijn we kleinschalig begonnen met onze organisatie, maar het lijkt erop dat we jullie toch nog een apotheose kunnen bezorgen”, glundert het kermismaandagcomité.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier