https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vanaf nu kan je kanaalzwemmen in Beernem

We herkennen burgemeesters Jos Sypré en Jan de Keyser, schepenen van Sport Patricia Waerniers en Sam Van De Caveye. (foto GST)
We herkennen burgemeesters Jos Sypré en Jan de Keyser, schepenen van Sport Patricia Waerniers en Sam Van De Caveye. (foto GST)
Redactie KW

Oostkamp en Beernem hebben gezamenlijk beslist om op de dode kanaalarm ter hoogte van Gevaerts-Zuid het kanaalzwemmen toe te laten op zaterdagnamiddag van 29 mei tot en met 28 augustus.

Er zijn in Vlaanderen maar weinig plaatsen waar triatleten en sportieve zwemmers in open water kunnen trainen. Het pilootproject van de gemeente Beernem vorig jaar werd positief geëvalueerd waardoor er ook dit jaar de mogelijkheid geboden wordt om in de kanaalarm te zwemmen. Als de waterkwaliteit goed is, kan er iedere zaterdagnamiddag gezwommen worden van 14 tot 17 uur. Er is een maximum aantal deelnemers toegelaten per tijdslot, wel op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat toelaten.

Redders aanwezig

Tijdens de toegelaten uren is er toezicht van redders van afwisselend de Oostkampse en Beernemse zwemclubs. Op andere momenten zal de politie van Het Houtsche gevraagd worden om het verbod na te zien. “We hebben het planton nu wel aan de andere kant van het kanaal voorzien omdat we hinder voor de fietsers willen vermijden. Dat was vorig jaar soms een probleem op de zeer drukke fietsverbinding langs het kanaal”, weet Patricia Waerniers, schepen van Sport voor Beernem nog mee te geven.

Zwemmers moeten hiervoor vooraf online reserveren. Op andere momenten is zwemmen in het kanaal verboden. De voorwaarden om te zwemmen zijn minstens 16 jaar zijn en lid zijn van de Beernemse zwemclub, de duatlonvereniging Baliebrugge, zwemclub De Valkaart Oostkamp of de kunstzwemvereniging Valkaart Oostkamp. Niet-leden kunnen een abonnement kanaalzwemmen (25 euro) kopen bij de Beernemse zwemclub. (GST)

Inschrijven kan via het e-loket van Beernem of Oostkamp.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.