Vakantiezoektochten in teken van bekende Meulebeekse namen

Guido Devolder en Geert Tallieu in 't Groen Plekske. (foto Luc)
Guido Devolder en Geert Tallieu in 't Groen Plekske. (foto Luc)
Redactie KW

De 13de editie van de vakantiezoektochten, een organisatie van de Sint-Amandusschool en Vrijetijdspunt Meulebeke, staat volledig in het teken van bekende namen in het Meulebeekse straatbeeld.

Vanaf 1 mei tot half september kan je dankzij Geert Tallieu (63)en Guido Devolder (66) opnieuw speurend langs Meulebeekse wegen op stap gaan om zoveel mogelijk vragen van de vakantiezoektocht correct te beantwoorden. Beide oud-leerkrachten van de Sint-Amandusschool zetten zich al jarenlang in voor de uitbouw van ‘t Groen Plekske, een educatief reservaat waar kinderen zelf kunnen planten en oogsten en de natuur van dichtbij kunnen gadeslaan.

Thema

“We proberen iedere editie rond een bepaald thema te werken”, vertelt Guido Devolder. “Zo gingen we ‘de boer op’ in onze 12de uitgave in 2019. Vorig jaar hebben we de zoektochten geschrapt, maar nu kunnen we in alle veiligheid volgens de geldende coronamaatregelen de zoektocht laten plaatsvinden”

“We bieden dit jaar zoektochten aan van circa 13 kilometer lang doorheen het centrum van de gemeente. Start en aankomst bevinden zich op het marktplein, aan de kant van het gemeentehuis.”

Ook met strikvragen

“De deelnemers kunnen kiezen uit A-vragen (zonder strikvragen) en B-vragen (die zijn iets uitdagender met addertjes onder het gras). Het parcours kan zowel te voet, met de fiets of met de auto afgewerkt worden. Langsheen het parcours worden 25 foto’s aangeboden. Bij elk beeld wordt er een vraag gesteld. In het aangeboden parcours onderstreepten we alvast de straatnamen zodat je het gefotografeerde vrij vlug kan terugvinden in deze straat.”

“Langsheen het parcours dienen er ook tien themagebonden puzzelvragen opgelost te worden”, pikt Geert Tallieu in.

Etalagezoektocht

“We bieden ook iets extra’s aan namelijk een etalagezoektocht. Bij 30 deelnemende zaken ( te herkennen aan de affiche, red. ) kun je speuren naar foto’s van bekende figuren. De beelden moeten gekoppeld worden aan de naam van de juiste handelszaak. Op de aangeboden foto is er telkens een fragment te zien van een bekend figuur van wie de naam langs het parcours voorkomt op een straatnaam of residentie.”

“Deze etalagezoektocht is educatief en zeker ook haalbaar voor kinderen. De deelnemer die de schiftingsvraag het dichtst benadert, ontvangt eveneens een waardevolle prijs”, geeft Geert Tallieu mee. De organisatoren vragen tot slot dat alle deelnemers zich tijdens de zoektocht houden aan de geldende coronamaatregelen.” (LB)

Deelnameboekjes kosten 10 euro (inclusief formulier etalagewedstrijd). Ze zijn te verkrijgen bij Guido Devolder, Nieuwstraat 6 (0498 370 344 of guido.devolder@telenet.be ) en bij Geert Tallieu, Potentestraat 3 (051 48 77 55 of geert.tallieu@skynet.be ), maar ook op het gemeentehuis van Meulebeke, bij tearoom Sotero, bakkerij D’Haeye, frituur De Sneppe, bakkerij Lapeere, bakkerij Carlo en optiek Optibo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier