https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vlaamse subsidie voor bivakhuis ‘t Lotegat

‘t Lotegat kan rekenen op een financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid.© ZB
‘t Lotegat kan rekenen op een financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid.© ZB
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 2.447 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Zonnebeke. Het bivakhuis ‘t Lotegat krijgt in deze moeilijke coronatijden een financieel duwtje in de rug.

’t Lotegat is een comfortabel bivakhuis in de Lotegatstraat, gelegen op een actieve boerderij in een bosrijke en landelijke omgeving. Ideaal voor jonge kinderen op kamp bij de boer! Het gebouw is eveneens volledig aangepast aan personen met een handicap.

Sociaal toerisme ondersteunen

Het afgelopen jaar was door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector, niet in het minst voor het sociaal toerisme. Dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie drempels ondervindt om op vakantie te gaan of speciale zorg nodig heeft.

“Het is voor die mensen dat minister Demir via Toerisme Vlaanderen zopas 4 miljoen euro heeft vrijgemaakt”, zegt Koen Descheemaeker. “Iedereen verdient vakantie.”

“’t Lotegat doet zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen”, zegt Liselot Wydooghe, gemeenteraadslid voor N-VA Zonnebeke. “Wij zijn dan ook heel tevreden dat minister Demir de nodige middelen voorziet om de rekening te laten kloppen.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten