https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitdagend, tijdelijk cyclocrossparcours in Zwevezeelse Kasteelpark

Schepen Jens Danneels testte het parcours al uit.© KVZ
Schepen Jens Danneels testte het parcours al uit.© KVZ
Redactie KW

In het Kasteelpark in Zwevezele is er nu een pop-upcyclocrossparcours te vinden. Vanaf vrijdagavond 5 februari kunnen sportievelingen zich gedurende twee weken uitleven op dit parcours.

In de gemeente Wingene wordt de krokusvakantie traditioneel afgesloten met een Kasteelcross in het Kasteelpark in Zwevezele. Door de huidige coronamaatregelen werd deze wedstrijd geannuleerd. “Wij wilden de sportievelingen niet teleurstellen en gingen op zoek naar een doenbaar, coronaveilig alternatief”, verduidelijkt Jens Danneels, schepen van Jeugd en Sport.

“De gemeente zorgde voor een extra uitdagend cyclocrossparcours, met heel wat hindernissen, dat gedurende twee weken vrij gebruikt kan worden. Anderzijds is het parcours laagdrempelig genoeg en heb je zeker geen speciale fiets nodig om het parcours uit te testen.” Men vraagt om een fietshelm aan te doen en de coronamaatregelen strikt te volgen.

Krokusaanbod

Naast het crossparcours kan men zich ook uitleven op het skatepark aan de sporthal de Zwaluw in Zwevezele dat tijdens de krokusvakantie dagelijks open is van 10 tot 17 uur. De gemeente leverde ook extra inspanningen om een extra aanbod voor kinderen en jongeren tijdens de krokusvakantie te voorzien.

“Voor de tieners ouder dan twaalf jaar werden er enkele uitstappen geannuleerd”, weet Jens Danneels. “Dat zal opgevangen worden door de tienerwerking van tijdens de grote zomervakantie, ook in te zetten in de krokusvakantie. Het aantal deelnemers tijdens de sportkampen voor kleuters en kinderen jonger dan dertien jaar werd dan weer verhoogd en we maken telkens twee groepen van telkens 25 deelnemers”. Inschrijven kan nog altijd via www.wingene.be/inschrijven . (NS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten