Ruim en gratis sportaanbod op het strand van Oostende tijdens zomer

De actie ‘Sportstrand’ werd voorgesteld door schepen van Sport en Vrije Tijd, Bart Plasschaert© FRO
De actie ‘Sportstrand’ werd voorgesteld door schepen van Sport en Vrije Tijd, Bart Plasschaert© FRO
Redactie KW

Van 7 juli tot 25 augustus organiseert Stad Oostende ‘Sportstrand’ op het strand ter hoogte van het beachhouse van VVW Inside-Outside. Het aanbod van de sportieve activiteiten in dit unieke kader is zeer divers. (Sportieve) boekenwurmen kunnen bovendien terecht in een heuse ‘strandbib’.

Op het Sportstrand krijgen kinderen bij Kidz Sport op woensdag en zaterdag tal van toffe sportinitiaties voorgeschoteld en kunnen ze elke zaterdag hun energie kwijt bij de activiteit beach- en watersport. Vanaf 16 jaar is het sportief genieten met African dance, body shape, fun dance, kiko, jogging, pilates, tropical dance, yoga en Zumba. Voor de wat oudere sportievelingen is er op vrijdagochtend met ‘move 60+’ een aangepaste rustige groepsles waarbij de focus op rustige beweegoefeningen ligt.

“We zijn zeer tevreden dat we na een periode van strikte beperkingen opnieuw een mooi sportaanbod kunnen voorschotelen, waarbij de deelnemers naast het sportieve ook genieten van het belangrijke sociale aspect dat ze zo lang hebben moeten missen. We nodigen iedereen dan ook uit om met de voeten in het zand te komen sporten en bewegen, met de zee als perfecte achtergrond”, aldus Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd.

Burgemeester Bart Tommelein: “Zowel voor de Oostendenaars als voor toeristen is het sportstrand een grote meerwaarde. Alle leeftijden kunnen er terecht voor een gezonde portie beweging. Uit de Stadsmonitor 2020 blijkt dat de Oostendenaar meer dan vroeger de fiets gebruikt en vaker aan sport doet, we hopen dus dat veel mensen ook de weg vinden naar ons sportstrand.”

Sportstrand verloopt in samenwerking met Toerisme Oostende en tal van Oostendse sportclubs en sportaanbieders. Het volledige programma staat op www.oostende.be/sportstrand .

Kom naar de strandbib

Een leuk extraatje is dat ook de bibliotheek van Oostende tijdens de zomermaanden aanwezig zal zijn op het sportstrand. Onder de noemer van een heuse ‘strandbib’, zorgt de bib voor een divers aanbod van onder meer romans, strips en tijdschriften. Het vormt een mooie aanvulling voor wie in zijn/haar overvolle strandtas geen plaats meer vond om wat lectuur mee te nemen. Kom gerust binnen en ontleen gratis wat leesvoer dat je aanspreekt. Voor je naar huis vertrekt, breng je je ontleende exemplaar gewoon terug. Veel strandplezier! (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.