Roeselare heeft zes nieuwe camperplaatsen en kijkt om aanbod nog uit te breiden

Schepen Matthijs Samyn met camperreizigers Michel en Vera op de nieuwe locatie op het Heilig-Kruisplein in Beveren. © foto Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het campertoerisme wint sinds de coronacrisis enorm aan populariteit, maar in Midden-West-Vlaanderen is er een blinde vlek wat camperplaatsen betreft. Om daarop in te spelen realiseerde stad Roeselare nu op drie locaties twee plaatsen waar je in je camper kunt overnachten: op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, aan De Spil en op het Heilig-Kruisplein in Beveren. Ooit moet er een volwaardig camperterrein komen.

Op reis of op uitstap gaan met de camper zit in de lift. De populariteit van het campertoerisme kende een enorme groei in de coronaperiode. “De vraag naar goede camperplaatsen is vaak groter dan het aanbod. In Midden-West-Vlaanderen blijkt er ook een relatief blinde vlek op de camperkaart”, zegt schepen van Toerisme Matthijs Samyn (CD&V).

Roeselare beschikte de voorbije jaren over amper twee camperplaatsen aan de kop van de vaart. “Met de omliggende industrie is dat niet ideaal”, zegt de schepen. “We zochten naar nieuwe locaties vlakbij de horeca en interessant om vandaaruit te vertrekken met de fiets.”

Extra locaties?

Voortaan vind je twee gratis camperplekken op zowel de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, de parking nabij het cultuurcentrum De Spil en het Heilig-Kruisplein in Beveren. Het zijn plekken zonder voorzieningen, maar waar de reizigers wel mogen overnachten.

Ondertussen zoekt de stad ook verder naar geschikte plekken om met de camper te overnachten. “Een mogelijkheid is bijvoorbeeld de omgeving van het Bergmolenbos, maar dat moet allemaal nog onderzocht worden”, zegt Samyn. “We onderzoeken ook of de realisatie van een volwaardig camperterrein met faciliteiten tot de noden behoort.”

De zon achterna

Michel Stockman en Vera De Vooght uit Meulebeke houden ervan om met hun camper te reizen. “We doen zo honderd overnachtingen per jaar”, zegt Michel. “Volgende week gaan we bijvoorbeeld naar de Vogezen waar de Tour de France passeert. Met de camper reizen betekent voor ons pure vrijheid. We volgen gewoon de zon en is het te warm, dan rijden we naar een koelere plek.”

Het koppel reist al meer dan tien jaar met de camper, maar merkt dat het campertoerisme erg in trek is. “Opvallend is dat veel mensen nu ook in eigen streek met de camper rondtrekken. Dat er hier nu drie locaties zijn waar je kan parkeren is zeker een meerwaarde voor de stad”, vindt Vera.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier