Kuurne Zomert brengt kleur, sfeer en gezelligheid in straten en wijken

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft de plannen voor juli en augustus tijdens Kuurne Zomert voorgesteld.© BRU
Het gemeentebestuur van Kuurne heeft de plannen voor juli en augustus tijdens Kuurne Zomert voorgesteld.© BRU
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft de plannen uit de doeken gedaan voor de vakantiemaandag juli en augustus. Sinds dinsdagmorgen 29 juni zijn immers de eerste tekenen van Kuurne Zomert zichtbaar geworden in het straatbeeld. Met vooral veel kleur wil de gemeente Kuurne de donkere periode waar iedereen mee te maken kreeg, laten vergeten.

“Via 1.000 meter vlagjes in felle kleuren die opgehangen werden in de centrumstraten van Kuurne en zonnebloemen die geschilderd werden op de voetpaden willen we iedereen die het centrum bezoekt een vrolijk gevoel bezorgen”, vertelt burgemeester Francis Benoit.

“Enkele maanden geleden kregen reeds alle inwoners van Kuurne zonnebloemzaadjes in de bus. Ongetwijfeld staan deze zaadjes reeds overal in volle bloei. De geschilderde zonnebloemen in onze centrumstraten zijn dan ook een knipoog naar deze actie. Aan sfeer en gezelligheid zal het zeker niet ontbreken de komende twee maanden in Kuurne.”

Gratis optredens op de kiosk

“We plannen opnieuw een 12-tal gratis optredens op de kiosk die op het marktplein zal staan, dit in samenwerking met onze plaatselijke horeca, daarnaast voorzien we ook enkele openlucht cinemavoorstellingen en wie wil, kan in juli en augustus op ‘Vlaskamp’: luxueus kamperen in de onmiddellijke omgeving van de Leie en in de schaduw van vlassite Sabbe.”

Met kleurrijke vlaggetjes en zonnebloemen willen we iedereen een vrolijk gevoel bezorgen

Ook voor de kinderen heeft de gemeente Kuurne heel wat in petto. “Een achttal straten diende reeds een aanvraag in om speelstraat te worden”, vertelt schepen van Mobiliteit Annelies Vandenbussche. “Alle acht werden goedgekeurd. Daarnaast zullen ook weer speelkisten ter beschikking worden gesteld op diverse Kuurnse wijken, voor extra speelplezier.”

Optreden Wouter Deprez

Een andere klepper deze zomer in Kuurne wordt het optreden van Wouter Deprez. In de laatste rechte lijn naar de start van zijn nieuwste theatertour komt hij op donderdag 26 augustus zijn show uittesten op het Kuurnse publiek. De kaartenverkoop voor deze voorstelling start woensdag 30 juni om 12 uur.

“Voorlopig worden 200 tickets voor deze show aangeboden”, gaat burgemeester Francis Benoit verder. “Mochten er nog meer versoepelingen komen, dan komt er eventueel een uitbreiding van het aantal beschikbare zitjes. Ander talent dat te zien zal zijn in zaal Kubox op 8 juli is Portland. Ook voor dit concert zijn er nog enkele tickets ter beschikking.” (BRU)

Het volledige programma van Kuurne zomert is terug te vinden via www.kuurne.be/kuurnezomert

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.