Heel wat bezoekers tijdens de paasvakantie voor familiepark De Sierk in De Haan

Een van de nieuwigheden in De Sierk is de Spekkeboom.© LB
Een van de nieuwigheden in De Sierk is de Spekkeboom.© LB
Redactie KW

Net voor de paasvakantie kreeg Lore Ninclaus, uitbaatster van familiepark De Sierk te horen dat ze toch de deuren mocht openen en daar maken veel gezinnen dankbaar gebruik van. “Een paar uur na de aankondiging dat we terug mochten openen, had ik al 178 mails ontvangen. Dat maakt me echt gelukkig.”

Familiepark De Sierk moest vorig jaar telkens de maatregelen volgen van de pretparken. Nochtans is het gezellig kinderpark in niets te vergelijken met de grote pretparken. Er is geen binnenspeeltuin en het park is voor een groot deel in openlucht.

Net voor de paasvakantie kreeg uitbaatster Lore Ninclaus te horen dat ze als buitenspeeltuin toch de deuren mocht openen. Weliswaar moest ze zich houden aan een waslijst voorwaarden. Zo moest ze de toestemming vragen aan de gemeente. “Ik heb een heel dossier opgesteld. Zelfs de politie heb ik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen hoe we het park volledig coronaveilig hebben ingericht”, vertelt Lore.

Hartverwarmend

Na de aankondiging dat het park toch mocht openen, kreeg Lore in een mum van tijd 178 mails met mensen die wilden reserveren. “Dat was echt zot. Soms is de winter echt lang. Het park is dan zo leeg en doods, maar als je dan zo veel reactie krijgt, is dat enorm hartverwarmend.”

Het succes van het park zit hem in de gezellige sfeer, denkt Lore. “Je kan hier echt jezelf zijn. Je mag een boek lezen, in de hangmat liggen of gewoon meespelen met je kinderen. Dat maakt allemaal niet uit. De kinderen kunnen ook volop op ontdekking gaan. Het is ook kleinschalig.”

Bij de start van de paasvakantie kon het familiepark heel wat vernieuwingen aanbieden. “Vorig jaar hadden we veel problemen met het sanitair en nu is het nieuwe sanitaire blok net op tijd afgewerkt. Afgelopen winter hebben we ook enkele delen van het park aangepakt. Aan de rechterkant van het park zijn alle paadjes vernieuwd, er zijn daar ook twee nieuwe terrassen. Er werden ook twee nieuwe speelhoeken ingericht. Alle nutsvoorzieningen werden vernieuwd. Dat waren behoorlijk ingrijpende werken, maar nu zijn die allemaal achter de rug. Ik kan me nu opnieuw concentreren op de speelhoeken en daar ben ik wel blij om”, aldus Lore.

Nieuwigheden

Er zijn ook enkele leuke nieuwigheden, zoals de Spekkeboom. In plaats van gewoon een zakje snoep kopen, kan je een ladder huren voor 2 euro en zelf je zakje snoep uit de boom plukken. Er is ook een zoektocht naar de ontsnapte panter.

Volgens de coronamaatregelen mochten er 164 mensen binnen, op basis van de beschikbare oppervlakte. Dat vond de uitbaatster echter zelf te veel. “We zijn begonnen met 100 mensen, maar ik had het gevoel dat het toch wat meer mocht. Nu laat ik 150 mensen boeken. Er zijn altijd mensen die niet komen opdagen, waardoor we meestal rond de 130 bezoekers in het park hebben.”

Vanaf nu zal het familiepark telkens in het weekend open zijn. “Alle inkomsten zijn welkom. We hebben fors geïnvesteerd. Normaal gezien zijn de schooluitstappen de belangrijkste bron van inkomsten. Veel scholen hebben echter al geannuleerd, omdat het gewoon niet haalbaar is wat de regels voor busvervoer betreft.”

Lore Ninclaus nam het park twee jaar geleden over en dat blijft financieel een grote uitdaging, maar ze blijft vol enthousiasme verderwerken. “Ik geef niet op. Het is gewoon veel te tof, maar de huidige situatie mag natuurlijk niet te lang blijven duren.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.