Eerste weekend meer dan 150 boekingen bij Center Parcs De Haan

Yves Vermeire voor het zwembad, maar dat mag nog niet open.© MP
Yves Vermeire voor het zwembad, maar dat mag nog niet open.© MP
Redactie KW

Na drie maanden verplichte sluiting is het zover: vrijdag opent Center Parcs De Haan zijn deuren. De afgelopen dagen kreeg het park al heel wat reservaties voor de krokusvakantie. “Je merkt dat de mensen toe zijn aan vakantie.”

“In de eerste plaats zijn we heel tevreden en opgelucht dat we het park weer kunnen openen, dat geldt zowel voor mij als voor de medewerkers. Je voelt bij hen écht wel dat ze aan de slag willen en erin vliegen”, glundert Yves Vermeire, de manager van het park. “Aan de andere kant zijn we hoopvol. We hopen dat dit het licht is aan het einde van de tunnel, dat we gestaag verder kunnen openen en dat de restricties stilaan verdwijnen zodat we terug kunnen functioneren tot op een normaal niveau.”

Drukke krokusvakantie

Nadat vrijdag bekend werd dat we terug open mochten, kwamen de reserveringen snel binnen. “We kregen vrijwel meteen telefoontjes”, aldus Vermeire. “Momenteel zitten we aan een bezettingsgraad van zo’n 70 à 80%. Vooral dit weekend hebben we een boekingspiek meegemaakt. Voor zaterdag en zondag hebben we meer dan 150 reserveringen en ook de periode tot het einde van de krokusvakantie zit al goed vol , voor de weken daarna wachten we nog af. Je merkt wel dat de mensen toe zijn aan vakantie, dus we zijn hoopvol.”

Volgens Vermeire biedt het park ondanks de restricties genoeg ontspanningsmogelijkheden. “Binnenactiviteiten mogen nog niet plaatsvinden, dus we focussen ons nu op de verhuur van huisjes. We hebben ook een afhaalsysteem voor onze restaurants ingevoerd die de klanten dan via een app kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er genoeg buitenactiviteiten zoals een minigolfterrein, verhuur van fietsen en e-cars en we hebben ook een animatieteam dat zich zal toespitsen op buitenactiviteiten.

Aderlating

Ondanks de opening staat het park voor nog heel wat uitdagingen. “Het afgelopen jaar was natuurlijk een financiële aderlating en dus staan we nu voor een grote financiële uitdaging. We kijken daar wel hoopvol tegenop en worden daarin gesterkt door de sterke zomer die we vorig jaar hadden. Het belangrijkste nu is dat het personeel terug aan de slag kan en dat de mensen terug op vakantie kunnen.” (MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.