17 Vlaamse skiorganisaties annuleren alle groepsreizen in paasvakantie

© Belga
© Belga
Redactie KW

17 Vlaamse skiorganisaties nemen opnieuw een gezamenlijke beslissing om al hun georganiseerde groepsreizen voor de rest van het skiseizoen te annuleren, dus ook gedurende de paasvakantie.

“Het overlegcomité van aanstaande vrijdag zal geen versoepelingen inzake niet-essentiële reizen aankondigen. Daarenboven biedt de situatie in onze gastlanden als Italië, Oostenrijk en Frankrijk ook weinig perspectief. In Oostenrijk zou volgens de laatste update de ‘Gastronomie und Hotellerie’ pas midden april mogen heropstarten en in Italië is een nieuw decreet van kracht dat skiliften niet voor 6 april mogen openen”, klinkt het in een persbericht.

Dezelfde 17 Vlaamse skiorganisaties die ook voor de krokusvakantie een gezamenlijke annulering hadden verspreid, nemen nu opnieuw de gezamenlijke beslissing om al hun reizen voor de rest van het skiseizoen te annuleren, dus ook tijdens de paasvakantie.

“We nemen deze beslissing nu reeds, voor de gemoedsrust en het comfort van onze vele klanten die nog een skivakantie hadden geboekt. Het is onze morele en maatschappelijke plicht om nu al duidelijkheid hierover te creëren”, klinkt het verder.

“De meeste reizigers werden al persoonlijk op de hoogte gebracht en elke reisorganisatie verbindt zich ertoe dat elk dossier snel zal worden afgehandeld. Uit de vele reacties die we mochten ontvangen mogen we concluderen dat elke reiziger begrip heeft voor deze beslissing en onze snelle en duidelijke communicatie naar waarde weten te appreciëren.”

Sinds maart 2020 ligt de sector van het georganiseerde wintertoerisme volledig stil. “In heel deze crisis heeft onze sector zich steeds heel volgzaam en zéér begripvol tegenover onze overheid opgesteld, dit in tegenstelling tot andere getroffen sectoren die zich véél meer lieten horen. Wij rekenen er op dat de politiek nu ook zijn volle verantwoordelijkheid neemt wat betreft de vaccinatiecampagne en de exitstrategie, zodat we volgende winter opnieuw voluit kunnen gaan.”

(xcom)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.