Trek op muzikale ontdekkingstocht met de Belpop Bonanza-fietsroute

In de Noordstraat, ter hoogte van het Spaans Paviljoen in Veurne bevindt zich locatie 9.© MVO
In de Noordstraat, ter hoogte van het Spaans Paviljoen in Veurne bevindt zich locatie 9.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De intergemeentelijke samenwerking Viertoren nodigt inwoners en bezoekers uit voor een muzikale ontdekkingstocht per fiets die via de Belpop Bonanza-fietsroute De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne verbindt.

De Belpop Bonanza fietsroute werd uitgedokterd door muziekfreaks Jan Delvaux en Jimmy Dewit, alias DJ Bobby Ewing, Zij maken al jaren onder het label ‘Belpop Bonanza’ theatershows, televisie en radio over de Belgische popmuziek. “Samen met enthousiaste collega’s van de cultuurdiensten en CcCasino stippelden ze een fietsroute uit van ongeveer 43 km langs 16 bijzondere plaatsen in onze vier gemeentes die onlosmakelijk verbonden zijn met muziek”, zeggen Viertoren-voorzitter Cindy Verbrugge en bestuurslid Stephanie Anseeuw.

Film- of audiofragment

“Op elke locatie vinden de fietsers een bordje met een QR-code terug”, legt bestuurslid Celine Mouton uit. “Om de codes te scannen, open je de camera-app op je telefoon en richt je die naar de code. Of je downloadt de app ‘QR Code Reader’ in de App Store. Dan krijg je een film- of audiofragment te zien met leuke anekdotes over de lokale muziekgeschiedenis.”

“Van Will Tura tot Samson en Gert, van Seaside-festival tot de hardcore-scene… Je kan het allemaal ontdekken in deze leuke fietsroute en je maakt kennis met de streek op een heel andere manier. Tegelijk blijf je gezond in beweging”, vult bestuurslid Ann Gheeraert aan.

Parcours

Het plan van de route is verkrijgbaar bij de toeristische infopunten van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

Je kan het parcours ook gratis downloaden op www.belpopbonanza.be en www.viertoren.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten