Zomerzoektocht HoLa-PoSta langs pittoreske plekjes

De ‘architecten’ van de fietszoektocht: toerismecoördinator van Langemark-Poelkapelle Jo Lottegier, schepen van Toerisme van Staden Gwendolyn Vandermeersch, toerismecoördinator van Staden Lynn Van Eeckhoutte en schepen van Toerisme van Langemark-Poelkapelle Eddy Vanacker. © RB
Redactie KW

HoLa-PoSta nodigt je uit om tijdens de zomer op je fiets zoekend de regio te ontdekken. De gemeenten Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Staden (HoLa-PoSta) slaan de handen in elkaar voor deze organisatie.

Deze fietszoektocht stuurt de speurders langs een bewegwijzerde en heuvelachtige omloop van een goede 38 kilometer om te zoeken naar 15 foto’s. Daarenboven krijg je nog 15 extra vragen op te lossen. Alle antwoorden zijn terug te vinden onderweg. Ondertussen kan je volop genieten van de prachtige natuur en de pittoreske plekjes. Je kan starten waar je wil en je fietst over het grondgebied van de drie voornoemde gemeenten. Je doet ook een stukje over de grens met Zarren, Werken en Woumen aan. Onderweg steek je ook allerhande weetjes op over de regio.

De deelname aan deze fietszoektocht is gratis. Je mag slechts één antwoordformulier per deelnemer (vanaf het eerste leerjaar) indienen. Dat formulier moet in een gesloten omslag met de vermelding ‘Zomerzoektocht 2021’ ten laatste op dinsdag 31 augustus in de brievenbus worden gedropt aan een van de volgende locaties: Administratief Centrum en Dienstencentrum aan de Ieperstraat 109 in Staden, gemeentehuis Langemark-Poelkapelle aan de Kasteelstraat 1 of gemeentehuis Houthulst op de Markt 1.

Mooie prijzen

De hoofdprijzen gaan naar verschillende gezinnen. Om kans te maken op een van de vele prijzen, moet de deelnemer persoonlijk aanwezig zijn op de prijsdeling van vrijdag 1 oktober om 19 uur in oc het SWOK aan de Ooststraat 4a in Staden. Dan pas worden de winnaars bekendgemaakt. Gratis deelnemingsformulieren kan je downloaden of afhalen op de gemeentelijke diensten van toerisme of aan de receptie van het gemeentehuis van de drie gemeenten. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier