https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wandel eens een triootje in de Westhoek

© (Foto EF)
Redactie KW

Voortaan kan een triootje ook gewandeld worden. Het betreft een wandeltocht van 80 km door Ieper, Heuvelland en Poperinge. De organiserende toeristische diensten spelen daarmee in op de steeds toenemende vraag naar wandelroutes. Nieuw in het verhaal is ook de samenwerking met de logiesverstrekkers die de bagage van de deelnemers naar de volgende startplaats brengt.

Triootje Westhoek is de nieuwste en de enige meerdaagse wandeltocht in de Westhoek. “Met de naam prikkelen we natuurlijk iedereen,” zegt Klaas Verbeke, schepen van toerisme van Poperinge. “Het gaat in de eerste plaats over de samenwerking tussen Ieper, Poperinge en Heuvelland. Vooral tussen Ieper en Poperinge heeft lange tijd niet geboterd. Dit is nu verleden tijd. Verder verwijst het triootje ook naar een vorm van liefde. Die vorm, een hartje, krijgen de wandelaars te zien wanneer ze het traject op een kaart bekijken.”

De route van 80 km is opgemaakt om over verschillende dagen te stappen, met overnachting onderweg. “In heel wat natuurparken in het buitenland lopen meerdaagse wandeltochten net als in Limburg en de Ardennen. Nu hebben we ook voor de Westhoek een dergelijke wandelbeleving uitgewerkt,” vult Diego Desmadryl, schepen van toerisme van Ieper, verder aan.

Er werd een gevarieerde wandelroute uitgewerkt langs historische plaatsen in Ieper, hopvelden in Poperinge en bosrijke wandelpaden in Heuvelland. “In de voorbije corona-periode werd er massaal veel gewandeld waarbij Westouter en Kemmel zich nog meer profileerden als uitvalsbasis voor een wandeling,” zegt Bart Vanacker, schepen van toerisme van Heuvelland. “Met de samenwerking met Ieper en Poperinge ontdekken de wandelaars ook andere wandelpaden.”

Op de website wordt de route voorgesteld in drie suggestie-etappes, maar het staat de wandelaars vrij de tocht naar eigen indeling en tempo af te leggen. De route is bepijld en ook beschikbaar als GPX. (MD)

www.triootjewesthoek.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.