Treintje in of fiets op voor Rondje Dentergem

Redactie KW

De gemeente breit voort op het succes van vorige zomer en zet haar bezienswaardigheden en horecatroeven in de kijker tijdens een tocht van 25 kilometer.

Dit Rondje Dentergem vervangt de Tiendaagse van Dentergem, maar het principe blijft hetzelfde. “We spitsen ons nu toe op twee weekends, te beginnen met dat van 15 augustus. Dan kunnen onder anderen minder mobiele mensen gebruik maken van ons treintje. Vorig jaar bleken de dagen tussen de weekends in iets minder populair, vandaar het licht aangepaste concept”, legt schepen van Toerisme Gunther Simoens uit.

Om het Rondje Dentergem af te leggen, heb je de keuze tussen je eigen fiets en een toeristisch treintje, die je langsheen bezienswaardigheden en horecazaken brengen. ’s Middags kan je daar van de lunch genieten of via de gemeente een picknickmand bestellen voor onderweg. De formule trein is te boeken voor 13, 14 en 15 augustus met vertrek aan de sporthal in Markegem. Dat weekend en ook op 20, 21 en 22 augustus kan je tussen 9 en 12 uur de tocht fietsen. De eerste optie kost 50 euro per volwassene inclusief lunch, de tweede 25 euro. Stopplaatsen zijn onder meer Purfruit, Koestal en Meikensbossen, Brouwerij De Bie en de Goethalsmolen.

Inschrijven kan nog tot en met 7 augustus via www.ticketgang.com, door te mailen naar sport@dentergem.be of te telefoneren naar het nummer 051 57 55 28. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier