Toerisme Wervik en lokale ondernemers serveren ontbijt, picknick of hapjes

Sebastien Bonnier plaatste de eerste ontbijtmanden in de knabbelboxen op het eiland de Balokken. © (Foto LVW)
Redactie KW

Op drie locaties in Wervik, Kruiseke en Ter Hand (Geluwe) staan er KnabbelKasten. Daarin vind je je ontbijt, je picknick, of een selectie hapjes – naar gelang je bestelling. Een initiatief van Toerisme Wervik, in samenwerking met heel wat lokale ondernemers.

“Onze stad en de grensstreek zijn gekend voor recreatie en het goede leven”, aldus Kris Deronne, deskundige toerisme. “Voor wie een fietstocht of wandeling maakt en op zoek is naar een plaatsje om een picknickdekentje te spreiden hebben we nu een oplossing. Met een keuze uit drie heerlijke pakketten ‘Lekker Werviks’.” Zoals vruchtensap van Demyfruit in Geluwe, wijn van het Wijndomein Ravenstein in Kruiseke, Wervikse worst, Flandrienkaas, Moriaenpaté, Tabakstaartje, Romeinse tapenade, fruit. Met Bleeken en Bruynen Moriaen is er ook bier.

“Uiteraard mochten ook creaties uit de wedstrijd Lekker Werviks niet ontbreken”, zegt Kris. “Zoals de Fox Cider van winnaar Maxime Claeys, Epoisses’ Pinnepeesje, pralines Wèrviksche Sloapertjes, Werviks sigaartje, Werviks Potjevleesch, Flandrien Grillworst.” In de KnabbelKast vind je ook bestek en een picknickdekentje.

De prijzen

Een ontbijt kost 16 euro per persoon (10 euro voor kinderen), een picknickpakket 17 euro per persoon (10 euro voor kinderen). De hapjesbox is voor twee à drie personen, en de prijs varieert volgens het aantal gekozen opties.

Bestellen gebeurt online twee dagen vooraf via www.wervik.be/webshop (rubriek ‘Toerisme’). Je kiest het tijdstip en de locatie en stelt je pakket samen. Ook betalen doe je online. Daarna ontvang je een e-mail ter bevestiging.

“De dag van de reservering sturen we via sms een code waarmee men de KnabbelKast op de gekozen locatie kan ontgrendelen”, vertelt Kris Deronne. “De KnabbelKasten bevinden zich nu op drie locaties: het kampeerautoterrein op het recreatie-eiland De Balokken, het wijndomein Ravenstein boven op de Amerikaberg in Kruiseke, en gemeenschapscentrum ’t Schooltje op Ter Hand in Geluwe; vanaf september ook aan onze balie in het Nationaal Tabaksmuseum.”

Lokale ondernemers

“Dit smakelijke project kwam tot stand door een mooie samenwerking tussen de toeristische dienst en lokale ondernemers”, stipt schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit) aan. “Zoals museumherberg In den Grooten Moriaen voor de logistiek catering, Panach’ voor de vormgeving, Aldecor voor de belettering, en ’t Borduurhuisje dat zorgde voor de personalisatie van de koeltassen en picknickdekentjes.” (EDB)

www.wervik.be/knabbelkast

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier