Terugkeer pop-up Dadipark in Dadizele met bijna 20.000 bezoekers groot succes

© (Foto JS)
Redactie KW

De Heeren Deweer openden woensdag voor het laatst de deuren van hun Dadipark pop-up. De voorbije weken was het meermaals aanschuiven om op de site langs de Waterstraat te mogen. “Als het van ons afhangt, dan krijgt dit initiatief nog een vervolg”, aldus Giovanni Maes van de organisatie.

De voorbije drie weken snoven enkele duizenden bezoekers de nostalgie van het voormalige recreatiepark Dadipark op in de pop-up bar. Originele gondels uit de tijd van weleer, een tentoonstelling en diverse speelelementen brachten bij die bezoekers het gevoel van vroeger terug naar boven. “Zeven dagen was het hier echt superdruk en moesten mensen aan de poort wachten tot er anderen weggingen vooraleer men binnen mocht. Dat gebeurde vooral tijdens de weekends, maar ook op weekdagen kregen we toch een mooie hoeveelheid bezoekers over de vloer”, aldus Giovanni Maes van de Heeren Deweer. Ook op de nationale feestdag was het erg druk en stond er een mooie rij mensen aan te schuiven. “We hadden dit niet verwacht. Moesten we geweten hebben dat de pop-up rond het Dadipark zo succesvol zou geweest zijn, dan hadden we nog wat uitgebreid en extra geïnvesteerd.”

Balans maken

De komende dagen wordt de pop-up afgebroken en verdwijnt het Dadipark voor een tweede keer uit Dadizele. Maar als het van de Heeren Deweer afhangt, dan komt er een vervolg. “We zullen natuurlijk eerst de balans opmaken. Met het opgespaarde budget kunnen we in de toekomst misschien opnieuw iets rond Dadipark of rond Dadizele doen.” Een vervolg op de pop-up zal ongetwijfeld op veel gejuich onthaald worden door de vele fans van het voormalige Dadipark. De voorbije weken bezochten heel wat mensen die vroeger nog in het recreatiepark waren geweest de pop-up. Zo ook Hans Reynaert en zijn gezin uit Kuurne die op de allerlaatste dag van het initiatief naar Dadizele afzakten. “Ik heb zelf nog het Dadipark gekend. Het is heel leuk dat er opnieuw iets rond gedaan wordt. Vooral de kinderen konden zich hier de voorbije drie weken uitleven. Spijtig genoeg zijn er geen waterspeelelementen want een beetje verfrissing op een warme dag zoals woensdag kunnen we wel gebruiken.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten