Sinterklaas neemt opnieuw intrek in het stadhuis van Diksmuide

De Sint verblijft op 27 en 28 november weer in het stadhuis van Diksmuide. © WMe
Redactie KW

Sinterklaas verblijft tijdens het weekend van 27 en 28 november samen met zijn Pieten opnieuw in het stadhuis van Diksmuide. De deuren staan dan ook open voor bezoekers.

Poetspiet kent het stadhuis op zijn duimpje en geeft een persoonlijke rondleiding in de, voor de gelegenheid, Sinterlijke kamers. Achter elke deur valt iets nieuws te beleven. Zo krijg je onder meer de kans om even te piepen in de slaapkamer van Sinterklaas of binnen te glippen in de Pietenslaapzaal.

Een brief voor Sinterklaas? Die kan je eigenhandig afgeven aan Postpiet. Vergeet je mooiste pak niet, want ook Stijlpiet komt mee … Dit evenement is helemaal coronaveilig. Je ontdekt het stadhuis in kleine groepjes en volgt een bepaalde route. Hiermee kruis je zeker geen andere groepjes. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Vast tijdslot reserveren

Tickets kun je kopen via www.bezoekdiksmuide.be/sinttegast en kosten 2 euro per persoon in voorverkoop. Je kunt online een vast tijdslot reserveren voor je bezoek. De deuren staan open tussen 9.30 en 18 uur. De laatste groep kan binnen om 17.20 uur.

Je kunt ook tickets aan de deur kopen, maar let op want op is op. Een ticket kost dan 3 euro per persoon. Heb je recht op kansentarief UITPAS Westhoek? Dan betaal je 0,40 euro per persoon in voorverkoop en 0,60 euro per persoon aan de deur. Deze tickets kun je enkel online kopen.

Speurpieten

Sinds vorige week kun je trouwens op pad door de stad om uit te zoeken bij welke handelaar Postpiet Postino, Smulpiet Caramello en Omapiet Nonna zich verborgen houden. Alle Pieten gevonden? Dan kun je je deelnameformulier voor dinsdag 7 december in de rode Sinterklaasbrievenbus op de Grote Markt deponeren en wie weet, krijg je dan wel een extra cadeautje van Sinterklaas.

Deelnameformulieren bij de dienst Toerisme op de Grote Markt ofwel bij de deelnemende handelaars. Meer info vind via www.bezoekdiksmuide.be/sinttegast.

Meet-and-greet in het sportcomplex

Op woensdag 1 december komt de Sint met zijn Pieten tussen 14 en 17 uur langs in het sportcomplex. Wie komt zwemmen, krijgt dus meteen ook een meet-and-greet met de Sint en zijn Pieten! Kinderen kunnen tussen 1 en 6 december ook een Sinttekening kleuren, vraag je tekening aan het onthaal van het sportcomplex. Je kunt er een leuke prijs mee winnen! (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.