Plopsaland koppelt officiële opening The Ride to Happiness by Tomorrowland aan nationale feestdag

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Na het zoveelste corona-uitstel was het eindelijk zover… Op 21 juli, de nationale Belgische feestdag, gaf Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof het officiële startschot voor de twee nieuwe aanwinsten: de spectaculaire rollercoaster The Ride to Happiness by Tomorrowland en het Plopsa Hotel in het pretpark in De Panne.

Alleen aan de verplichte mondmaskers was te merken dat we nog altijd in het coronatijdperk leven. Een vriendelijke omroepstem herinnert iedereen aan het belang van de coronaveiligheidsmaatregelen met de regelmaat van een klok, maar dat kon de pret in het zonovergoten pretpark niet bederven. Bezoekers konden weer op terrasjes zitten of stonden geduldig in de wachtrijen voor de vele attracties, niet in het minst voor de fonkelnieuwe rollercoaster, The Ride to Happiness in de Tomorrowland-zone. Heel wat VIP-gasten werden uitgenodigd voor de feestelijke openingsceremonie, waaronder ministers, burgemeesters, bv’s, Michiel Beers, oprichter van Tomorrowland, Bruno Vanwelsenaers, Managing Director International bij Tomorrowland en Christophe Van den Branden, Creative Director bij Tomorrowland. Muziek, animatie, hapjes en bubbels zetten het feest luister bij en dan nodigde CEO Steve alle gasten uit om zijn voorbeeld te volgen: een adembenemende rit in deze ‘extreme spinning coaster’.

“Het is de allereerste in Europa, en we investeerden 17,5 miljoen euro in deze unieke attractie”, zei Steve Van den Kerkhof trots. “Ik ben zelf een echte fan van rollercoasters, maar The Ride to Happiness is toch wel het neusje van de zalm! In een mum van tijd word je twee keer naar een snelheid van 90 km per uur gekatapulteerd en je gaat vijf keer overkop! De wagentjes draaien ook vrij rond, en daardoor beleef je elke keer een andere ritervaring. Je ziet de attractie ook al van ver buiten het park, want het hoogste punt bevindt zich 35 meter boven de grond. In de wagentjes heb je dan ook een uniek uitzicht op het park en de ruime omgeving. De totale lengte van de attractie is bijna een kilometer lang. Als kers op de taart werd voor de ultieme beleving een exclusieve soundtrack gecomponeerd die je tijdens de volledige rit hoort.”

© (Foto MVQ)

De officiële opening van het fonkelnieuwe Plopsa Hotel werd door de coronamaatregelen al enkele keren uitgesteld, maar de reacties van de gasten die er al sinds begin mei konden logeren zijn unaniem lovend… Alle genodigden op de nationale feestdag mochten uitzonderlijk een exclusief kijkje nemen in de unieke luxesuites die allemaal aan een thema gekoppeld zijn. De suites zijn uitermate ruim en aan elk detail is aandacht besteed, tot de nachtlampjes en de koelkasten geven een hint naar het thema. In de Piet-Piraatsuite slapen kinderen in een heuse piratenboot, de K3-suite is uiteraard aangekleed in fluokleuren, in de Mayasuite wanen gasten zich in het bos…

Ook in de vergader- en conferentiezalen stonden de deuren open, want het Plopsa Hotel richt zich ook op een zakelijk publiek. Er zijn vergaderzalen, volledig uitgerust met schermen, boxen, microfoons… De grootste is de Piet De Coninck-zaal met 265 zitplaatsen. De naam van de zaal verwijst naar de tekenaar die al jaren unieke thema’s ontwerpt voor Plopsa. De Albéric Florizoone-zaal is de kleinste en is aangekleed met foto’s die herinneren aan de oprichter van het Meli Park. Als derde van middelgroot formaat is er de Samson&Gert-zaal. Geïnteresseerden kunnen ofwel enkel de zaal huren, maar Plopsa biedt ook combinatieformules met catering, attracties of overnachting. (MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten