Opbouw strandcabines in Wenduine kan vanaf dinsdag

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Eigenaars van een strandcabine gelegen in de zone tussen het sanitair blok en de watersportclub van Wenduine, kunnen op 10 mei – komende dinsdag – beginnen met de opbouw. Door de werken aan de nieuwe strandhoofden liep dat vertraging op.

De aannemer maakt het strand momenteel vrij zodat de zone geëffend kan worden en de opbouw van de strandcabines dinsdag van start kan gaan.

Suppletiewerken

Er worden in Wenduine wel nog zandsuppletiewerken uitgevoerd door de Vlaamse overheid. De zone van deze werken wordt goed afgebakend, maar wie daar een cabine heeft zal wegens gevaar voor drijfzand nog niet tot aan de zee kunnen lopen in die zone. De suppletiewerken zullen vermoedelijk nog een viertal weken duren.

“Daarna wordt het strand helemaal geëffend zodat het opnieuw in een vloeiende lijn afloopt naar het water. De planning is uiteraard ook onder voorbehoud van de weersomstandigheden”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Zo kan stormweer in de praktijk de timing nog in de war sturen. Waar je cabine precies moet komen, kan je als eigenaar zien op www.dehaan.be/strandcabines

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.