https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook na corona denken aan Toerisme voor Allen

Loes Vandromme en Wieland De Meyer bij De Lork. © (Foto EF)
Redactie KW

In het voorjaar organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de zestiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven.

Uit West-Vlaanderen kwamen 20 aanvragen binnen. 16 jeugdverblijven en/of vakantiecentra kregen dit jaar samen 329.263 euro subsidies om hun verblijf te moderniseren, kindvriendelijker te maken of in orde te stellen in het kader van de brandveiligheid. Vorig jaar werd ongeveer evenveel subsidies uitgekeerd, namelijk 355.187 euro, maar in 2019 lag het bedrag tot duidelijk hoger (635.374 euro).

Vandaar de vraag van Vlaams Parlementslid, Loes Vandromme om te blijven investeren in Toerisme voor Allen. “Ook post corona is dat een prioriteit om ons toerisme aantrekkelijk te houden voor doelgroepen zoals gezinnen, families, jeugdgroepen en mensen met een beperking.”

Het decreet Toerisme voor Allen legt bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen op aan niet-commerciële vakantieverblijven. “Wie deze normen haalt, kan de erkenning ‘Toerisme voor Allen’ aanvragen. Deze erkenning is ondertussen uitgegroeid tot een duidelijk herkenbaar kwaliteitslabel.”

Erkende jeugdverblijven, in West-Vlaanderen zijn er dat 113, komen in aanmerking voor subsidies van maximum 40% van de kosten voor infrastructuurwerken. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.