Ontdek via een begeleide fietstocht de verdwenen Zwinhavens

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

In het Zwin Natuur Park loopt tot eind oktober de tentoonstelling ‘de verdwenen Zwinhavens.’ Vanaf maandag 9 oktober kan men het historisch Zwinlandschap ook via een begeleide fietstocht verkennen.

“Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement. Samen met een gids fiets je langs wegen die in de middeleeuwen aansluiting vonden op de brede Zwingeul. Op verschillende punten vind je outdoor virtual reality kijkers”, aldus schepen Anthony Wittesaele.

“Wie door de kijkers loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. De gids vertelt je dan weer meer over archeologische vondsten langs de route. De fietstocht met gids vindt vanaf maandag 9 augustus tot 13 oktober elke maandag en woensdag plaats om 14 uur. De tocht duurt 3 uur en start aan het bureau van Toerisme in Knokke Zeedijk 66). Wens je graag meer uitleg door een ervaren gids? Sluit dan zeker aan op de begeleide fietstocht langs de Verdwenen Zwinhavens. Een enthousiaste gids neemt je mee langs het historische landschap van de Zwinstreek en geeft je graag een nieuwe kijk op de rijke geschiedenis in onze regio. Maak kennis met de unieke natuur en zijn uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten, archeologische fondsen en middeleeuwse steden.”

Vertrek: Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein) om 14 uur. De begeleide fietstocht duurt 3 uur. Prijs: 10 euro per persoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier