Maïsdoolhof in Werken gaat voor de negende keer open

© (Foto GF)
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Vanaf 21 juli kan je opnieuw verdwalen in de maïsdoolhof van Franky Vanroose en Rita Janssens in de Steenstraat 90 in Werken. Een leuke activiteit voor jong en minder jong en een tip voor wie het vakantiegevoel liever dichter bij huis zoekt.

Franky Vanroose en Rita Janssens openen hun maïsdoolhof voor de negende keer, de site met zo’n 7000 meter paden vind je langs de Steenstraat 90 in Werken. “We zijn tot eind augustus elke namiddag open vanaf 13.30 uur”, aldus uitbaters Franky en Rita.

“In het doolhof kun je verdwalen op een perceel van 6 hectare groot en dat tussen maïs van liefst drie meter hoog. We hebben het niet te moeilijk gemaakt, het moet vooral leuk blijven. Iedereen zal dus zeker zijn weg terugvinden, ook al moesten we in het verleden wel eens tussenkomen om iemand weer op het juiste pad te helpen.”

Er zijn 26 splitsingen waar telkens een letter staat. Met deze letters vorm je dan een zin. De maïsdoolhof biedt nog meer plezier: er is een speelweide, er staan springkastelen, een trampoline, er is een gocartcircuit tussen de maïs en een hindernissenparcours. Er is ook een cafetaria waar je kan genieten van een drankje en een ijsje.”

Iedereen is welkom bij Franky en Rita. “Gezinnen met kinderen, grootouders met kleinkinderen, jongeren, groepen,… Iedereen kan er hier een fijne namiddag van maken. In onze bloemenweide mogen de mensen trouwens gratis bloemetjes plukken. Kortom, iedereen kan hier komen genieten van de geneugten van het platteland.” Ingang tot de maïsdoolhof kost 2,5 euro per persoon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.