Knokke-Heist serveert tijdens eindejaarsfeesten opnieuw Lichtkunstwandeling

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Light ART is ondertussen meer dan terecht een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Van 4 december tot 9 januari serveert Knokke-Heist opnieuw een knap staaltje lichtkunst.

Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo realiseerde Louis-Bertrand Castel al in de 18de eeuw een lichtorgel waarmee hij licht probeerde te componeren in relatie tot muziek. Maar ook componist en architect Iannis Xenakis experimenteerde met klank en licht. Zijn resultaat? Een schitterende immersieve lichtervaring op de Wereldtentoonstelling van ’58.

De lichtinstallaties van Light ART krijgen straks elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdek je zelf de muzikale verbanden. Kijk, luister en laat je verrassen door een samenspel van muziek, geluid en vooral licht.

Elke dag om 19 uur neemt een gids je mee langs de lichtinstallaties. Je komt meer te weten over de lichtkunstenaars en het verhaal achter het kunstwerk. Een boeiende wandeling van 1,5 uur langs het parcours van Light ART. Start aan Toerisme Knokke Zeedijk 660.

Data: 4-5, 11-12, 18-19, 25-30 december & 1-9 januari. Niet op 24 en 31 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier