Knokke-Heist gaat voor totaalbeleving tijdens wintermaanden met ‘winterwellness’ én samenwerking met Disney+

© (Foto JVM)
Redactie KW

Een samenwerking met Disney+ komt er eind dit jaar al zeker, maar het gemeentebestuur van Knokke-Heist bekijkt ook de mogelijkheid om een winterwellness te installeren met zicht op zee. Daarvoor gaat de kustgemeente nu op zoek naar kandidaten. Ook het Lichtkunstfestival komt terug. “We willen een totaalbeleving aanbieden tijdens de wintermaanden voor jong en oud”, zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL).

Het is geen alledaagse oproep die het gemeentebestuur van Knokke-Heist lanceert. Het richt een oproep tot kandidaatstelling voor de plaatsing en uitbating van een … winterwellness met horeca-uitbating op De Wandelaar in Duinbergen voor de komende drie kerstperiodes. De wellness en horeca moet uitgebaat worden in de periode tussen 1 december en 15 januari, waarbij de precieze begin- en einddatum in overleg bepaald worden.

De concessiehouder beslist zelf de openingsuren van wellness en de horeca-uitbating, maar het moet wel dagelijks geopend zijn. Voor het horecagedeelte denkt het gemeentebestuur aan kleine zaken zoals gezonde sapjes, thee of een versnapering. Voor het wellnessgedeelte spreekt het gemeentebestuur over sauna’s en jacuzzi’s.

Klassieke kerstmarkt

Dat de winterwellness vlakbij zee er dit jaar al komt, staat nog niet vast. “We willen in de eerste plaats kijken welke ideeën er binnenkomen”, duidt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL). “Het is natuurlijk kort dag. Lukt het niet meer dit jaar, is het een goede denkoefening geweest voor volgend jaar.”

Dat de winterwellness in Duinbergen moet komen, is niet toevallig. Het gemeentebestuur wil op zoveel mogelijk verschillende locaties en deelgemeenten de wintersfeer naar boven brengen. “De klassieke kerstmarkt met ijspiste aan het stadhuis blijft uiteraard”, zegt Wittesaele. “Ook het Lichtkunstfestival keert dit jaar terug. Maar we wilden nog een stapje verder gaan en iets doen wat je op andere plaatsen niet ziet. Vandaar het idee van de winterwellness. Het is nu afwachten of er iemand bereid is om mee te stappen in het verhaal.”

Disney+

Om de winterbeleving nog extra te vergroten, bereikte het gemeentebestuur een akkoord met Disney + om op het Heldenplein in Heist iets te organiseren rond de bekende Disneyfiguren. Details geeft het gemeentebestuur nog niet, maar nu al staat vast dat het een trekpleister zal worden. “In Disney + vonden we een héél belangrijke en grote partner”, bevestigt Wittesaele. “Hiermee gaan we steden als Londen en Stockholm achterna. De bedoeling van het volledig schepencollege is om op lange termijn te denken. Er zal tijdens de wintermaanden beleving zijn op het volledige grondgebied voor jong en oud. Daarbij denken we zowel aan de eigen inwoners, de tweedeverblijvers en ons shoppingpubliek”, besluit Anthony Wittesaele. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.