Kajakken door de Middelkerkse polders kent heel wat bijval

Kajakken van Middelkerke naar Leffinge, langs kanaaltjes en kreekjes. © (Foto LC)
Paul Bruneel

The Outsider Coast uit Nieuwpoort startte enkele jaren geleden met kajaktochten in de Middelkerkse polders. Wat aanvankelijk een hele onderneming leek, is op vandaag uitgegroeid tot een toeristische topper in Middelkerke. Tweemaal per week, op maan- en donderdag, kan je in juli en augustus van Middelkerke naar Leffinge varen, langs kanaaltjes en kreekjes te midden van de natuurpracht.

“Je start aan de zijkant van het kerkhof in de Franciscus Dierendonckstraat en van daaruit gaat het richting Leffinge. Daar kan je even halt houden en een terrasje doen in het centrum van het dorp en daarna gaat het opnieuw richting Middelkerke”, zegt Joris Van Hoye van The Outsider Coast. Samen met Lauren Soete, die aan de slag is als jobstudent, zorgt hij ervoor dat de meevarenden kunnen genieten van het grootste comfort.

Dat werd in elk geval beaamd door de familie Vermeir, die met de hele familie reserveerde voor een kajaktocht en vol enthousiasme terug aankwam in Middelkerke. “Het is superleuk en je passeert langs vele plaatsen die je anders nooit ziet. Er zijn ook een paar spannende momenten, zoals wanneer je onder de brugjes vaart, maar dat maakt het net zo leuk.” Er kunnen maximum 45 personen per tocht meevaren, er zijn kajaks voor twee en drie personen. Naargelang de snelheid waartegen wordt gevaren duurt de tocht zo’n tweeënhalf tot drie uur. De deelnameprijs met inbegrip van een drankje bedraagt 20 euro per persoon. Je auto kan je gratis parkeren op de parking van de gemeentelijke begraafplaats in de Franciscus Dierendonckstraat. Reserveren vooraf is noodzakelijk en kan op 058 23 14 04.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten