Genieten op en langs de IJzer, tussen de buien door

© (Foto RVL)
Redactie KW

De gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseerden ‘Met grote goesting langs het water’. Op 3 locaties, de Fintele, Elzendamme en het Eversambos, kon er deelgenomen worden aan verschillende activiteiten voor groot en klein. “Ondanks het twijfelachtige weer was er altijd volk”, zegt Astrid Blomme, vrije tijd en communicatie Vleteren

“Het is de eerste keer dat we dit organiseren en we zijn zeker tevreden. Er was altijd volk. Veel gezinnen, maar ook fietsers die even halt houden. Ook mensen uit vakantiehuizen uit de buurt kwamen langs. Een 200-tal stempelkaarten werden uitgedeeld”, aldus Astrid Blomme, Vrije Tijd en Communicatie Vleteren. Bezoekers konden zich te voet, met de fiets, de huifkar of de fluisterboot verplaatsen tussen de drie locaties aan de IJzer.

Fluisterboot

“Aan de Fintele konden bezoekers deelnemen aan een gidsbeurt over de geschiedenis van de Fintele of opstappen op de fluisterboot onder begeleiding van een natuurgids. Via waterzorbs kon er ook op het water gelopen worden.”

Ook via een kajak, kano of SUP board (stand up paddle surfing) kon er op ontdekking gegaan worden. “In Elzendamme werden bezoekers ondergedompeld in de wondere wereld van waterdieren. In het Eversambos was er de mogelijkheid om te bosbaden, een meditatieve manier van wandelen door het bos op een bewuste en langzame wijze. De ijskar van Ateljee 5 trakteerde de deelnemers met een volle stempelkaart ingewisseld worden voor een gratis ijsje. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier