Flanders 2021 Roadshow opent dit weekend in Knokke-Heist

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

In september is Vlaanderen gastheer van de 2021 UCI Road World Championships of het WK wielrennen op de weg. Deze zomer komt het WK nog dichter naar je toe. De Flanders 2021 Roadshow, een rondreizend WK-belevingsdorp voor iedereen met een passie voor de fiets, maakt heel Vlaanderen warm voor de WK-week. Knokke-Heist bijt op 24 en 25 juli de spits af.

Van 24 juli tot 11 september 2021 houdt de Flanders 2021 Roadshow halt op maar liefst 16 locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Op zaterdag 24 en zondag 25 juli, telkens van 10 tot 18 uur wordt de Roadshow op gang getrokken op de Zeedijk ter hoogte van het Casino van Knokke-Heist. De Roadshow is een belevingsdorp dat je laat kennismaken met het WK en de WK-geschiedenis, maar evengoed met techniek en innovatie in het fietsen en het wielrennen. Het dorp heeft bijzondere aandacht voor de allerjongsten en G-sport.

In de koersbus blikt men terug op 100 jaar WK. Het is een wielermuseum op wielen, een initiatief van KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare.

De belevingstrailer van Flanders 2021 geeft je een blik op de wielertoekomst met een voorstelling van tal van innovaties. De bezoekers worden ondergedompeld in de virtuele wereld waar ze het WK-parcours kunnen verkennen. Je kan de Moskesstraat oprijden en de ideale tijdritpositie ontdekken in de windtunnel. Iedereen kan deelnemen aan één van de challenges en er mooie prijzen mee winnen.

Voor de allerkleinste wielerliefhebbers-in-spe is er Little Champions, een initiatief van Cycling Vlaanderen. Met een behendigheidsparcours voor kinderen gaan ze op zoek naar potentieel jong talent.

Fietsspecials is een initiatief van Sport Vlaanderen en wil iedereen laten kennismaken met het breed gamma aan aangepaste fietsen. Op een afgesloten parcours kunnen bezoekers deze aangepaste fietsen ervaren.

Het evenement is volledig gratis en vlot toegankelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.