Filip en Nele verhuren elektrische scooters: “Geruisloos op het fietspad cruisen”

Filip en Nele verhuren in totaal zes e-scooters, die elk een eigen naam hebben. (foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vorige maand startten Filip Vermeesch (39) en Nele Verfaillie (37) met de verhuur van e-scooters. De uitvalsbasis van Bromfun is bij hen thuis in de Ieperse Steenweg, tussen Veurne en Alveringem. “De scooters rijden geruisloos en zorgen zo voor meer beleving onderweg”, klinkt het.

Filip werkt als veldtesttechnicus, Nele is bediende in een bank- en verzekeringskantoor. Bromfun is voor hen een nieuwe uitdaging in een onbekende sector, wat ze samen in bijberoep doen. “We testten die elektrische scooters eerder dit jaar zelf eens ergens uit. Dat vonden we heel leuk en zo kwamen we op het idee om er zelf zes aan te schaffen”, begint Nele. “Die brommers stallen we hier thuis in onze garage, waar we de batterijen ook telkens opladen. Met twee volle batterijen kun je tot 200 kilometer rijden.”

Tussen fiets en bromfiets

“We kozen vooral voor elektrische scooters omdat die stil zijn, waardoor je gerust een praatje kunt slaan met de persoon die naast je rijdt of achterop zit. Onze brommers halen overigens maar een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur, waardoor je ermee op het fietspad mag en geen rijbewijs nodig hebt. Daarmee situeren ze zich tussen fietsen en de klassieke brommers. Ook bij stevige wind kun je ermee de baan op voor een mooie tocht, maar je hoeft er geen ervaren motorrijder voor te zijn”, stelt Filip.

Binnenkort willen we ook enkele uitgestippelde routes aanbieden

Huren kan zowel op weekavonden als in het weekend. Vaste formules of tijdstippen zijn er niet. “Bij ons is alles bespreekbaar. De reacties van de eerste testhuurders zijn alvast positief. We blikken dan ook zelf tevreden terug op onze eerste maand. Voorlopig houden we het bij zes stuks en twaalf helmen, maar binnenkort willen we wel nog werk maken van uitgestippelde routes voor in de gps-toestellen. Daartoe zijn we nu zelf volop onze eigen streek aan het verkennen met onze drie kinderen, op zoek naar nieuwe, leuke plekjes”, zegt Nele.

Cadeaubon

Wie op zoek is naar een origineel geschenk, kan hier ook een cadeaubon kopen. Nog bijzonder is dat de zes rode scooters elk een eigen naam kregen: Nancy, Lilly, Eddy, Gaston, Leon en Mien. “Die laatste naam recupereerden we van ons lijstje met babynamen, maar dat geldt niet voor de rest”, lacht het koppel. “Onze bedrijfsnaam spreekt dan weer voor zich. Bromfun, fun op de brommer!”.

Je vindt Bromfun langs de Ieperse Steenweg 167 in Veurne. Meer info via mail: info@bromfun.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier