Chelsea en Gabor nemen hotel Gemeente Huis over

Gabor en Chelsea maken hun droom waar in hotel Gemeente Huis. (foto DV) © Dylan Vynck
Redactie KW

Chelsea Messiaen en Gabor Baeckelandt namen recent het hotel Gemeente Huis over in Sint-Joris. Voorheen waren ze ruim een jaar de eigenaars van tearoom ’t Sneukelhuisje, maar hun droom was altijd al om in de toekomst een klein hotel uit te baten.

“We kwamen in contact met de vorige eigenaars die wegens gezondheidsredenen moesten stoppen. Even ontstond de afspraak om te ruilen van zaak”, vertelt Chelsea. “Gabor en ik vonden het hotel meteen mooi. Het was ook recent vernieuwd en telt zes kamers, waarvan een uitgerust is voor mindervaliden. We wilden de kans wagen, want wie wist wanneer die zich ooit nog eens zou voordoen, maar de afspraak sprong af. Toch wilden we hierheen komen.”

Dus besloot het koppel ’t Sneukelhuisje over te laten en verkaste ze naar hotel Gemeente Huis in Sint-Joris. Het hotel bevindt zich in het gebouw waar vroeger het oude gemeentehuis was. Sindsdien lopen de zaken goed. “We zijn gestart toen alles nog dicht moest door de coronamaatregelen, dus moest het eten telkens naar de kamers gebracht worden. Even later volgden er versoepelingen waardoor het terras open mocht. Daarna mocht alles binnen ook weer. Zo konden we ons rustig inwerken op deze nieuwe uitdaging”, deelt Gabor mee. Momenteel zijn ze het hele seizoen al volgeboekt.

Rustige locatie

Gabor en Chelsea brachten weinig wijzigingen aan. “De menukaart hebben we iets ingekort, zodat we ons kunnen focussen op maaltijden waarvan we zeker weten dat die in orde zijn”, zegt Chelsea. “Misschien, heel ver in de toekomst, als alles goed gaat, voorzien we een kleine wellness in het hotel.”

De troeven van het hotel zijn de rustige locatie en de nabije fietsroutes. “Hier is er geen drukte; het is landelijk gelegen. Enkel de vogeltjes hoor je fluiten”, meent Gabor. “Tegelijk is het centrum te bereiken op fiets- of wandelafstand. En met de fiets kan men meteen diverse richtingen uit, zoals naar Diksmuide.” (DV)

Het koppel zoekt nog personeel. Meer info: www.hotelgemeentehuis.be – info@gemeentehuis.be – 058 23 63 35.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.